VW Polo GTI: Nέο χειροκίνητο 6άρι, €3.150 φθηνότερο από DSG

VW Polo GTI: Nέο χειροκίνητο 6άρι, €3.150 φθηνότερο από DSG

Αρχικά πωλούμενο μόνο με DSG, το VW Polo GTI επωφελείται από κάποιες βελτιώσεις ύστερα από τη μετάβασή του στον κύκλο WLTP, συμπεριλαμβανομένου κι ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Το υφιστάμενο Volkswagen Polo GTI δεν είναι ίσως το πιο ακραίο μικρό GTI γεγονός, αλλά εξακολουθεί να είναι εκείνο που σαφώς προβάλλει τον καλύτερο συμβιβασμό ανάμεσα στους χώρους, στην απόδοση, στην άνεση και στο τεχνολογικού περιεχομένου. Ένας ακόμη όμως λόγος για τον οποίο δεν το προτιμούσαν οι σκληροπυρηνικοί της κατηγορίας, ήταν διότι Volkswagen μέχρι στιγμής δεν είχε προβλέψει ένα αυτόματο σασμάν στις επιλογές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Polo GTI DSG6

Αυτό μέχρι σήμερα, καθώς τα πράγματα άλλαξαν, με το Polo GTI να διατίθεται πλέον και με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και μάλιστα κατά €3.150 φθηνότερο από το αντίστοιχο DSG. -€22.200 το χειροκίνητο 6άρι, €25.350 το DSG6. Επιπλέον, το «χεράτο» Polo είναι 30 kg πιο ελαφρύ, αλλά και λιγότερο αποδοτικό, καθώς εκπέμπει 141 g/km CO2 έναντι 135 g/km του αυτομάτου. Και όπως καταλαβαίνετε χάνει την πρόσβαση στο Πράσινο Δακτύλιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube