Volvo S60 T8 Polestar Engineered: Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά [video]

Volvo S60 T8 Polestar Engineered: Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά [video]

Η ανάρτηση της Öhlins, τα φρένα της Brembo και η αλουμινένια μπάρα θόλων είναι μερικά από τα καλούδια της συγκεκριμένης έκδοσης.

Το νέο Volvo S60 παρουσιάστηκε πριν μερικές εβδομάδες και η γκάμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο σπορ εκδόσεις, την R-Design και την Polestar Engineered.

Σύμφωνα με την σουηδική εταιρεία, η νέα έκδοση Polestar Engineered συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του προηγμένου τεχνολογικά S60 με το καλύτερο hardware της αγοράς στον τομέα των φρένων και της ανάρτησης.

Volvo S60 T8 Polestar Engineered 1

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση T8 Polestar Engineered βασίζεται την υβριδική T8 Twin Engine και χάρη στον επαναπρογραμματισμό του υβριδικού συστήματος η απόδοση έφτασε τους 415 ίππους (από 400) και η ροπή τα 68,3 kgm (από 65,3). Το νέο software «ανανέωσε» και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων βελτιώνοντας την λειτουργία του κατά τις αλλαγές σχέσεων.

Ακόμα, η κορυφαία έκδοση επιδόσεων του νέου Volvo S60 πατά σε πανάλαφρους σφυρήλατους τροχούς 20” που μέσα τους κρύβουν αεριζόμενους και χαραγμένους δίσκους με δαγκάνες της Brembo (6πίστονες εμπρός) και τακάκια υψηλών επιδόσεων.

Volvo S60 T8 Polestar Engineered 2

Στον τομέα της ανάρτησης, οι πολλαπλοί σύνδεσμοι που έχει εμπρός και πίσω το νέο S60 συνδυάζονται με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Öhlins και οι εμπρός θόλοι «δένουν» μέσω μιας αλουμινένιας μπάρας.

[Πηγή: Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube