Volvo: Έτοιμα τα πρωτότυπα των νέων V40 και XC40

Volvo: Έτοιμα τα πρωτότυπα των νέων V40 και XC40

Η Volvo θα δειγματίσει τα δύο νέα της μοντέλα στις 18 Μαΐου.

Παρά το γεγονός ότι η Volvo θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες την εμπορική διάθεση των Volvo V40 και V40 Cross Country MY 2017, δεν χρονοτριβεί και θα παρουσιάσει σε μια εβδομάδα τα πρωτότυπα της επόμενης γενιάς του V40 και του νέου crossover XC40.

Η πρώτη «αποκάλυψη» έγινε με teaser φωτογραφίες που ανέβασε η Volvo στο Snapchat και δείχνουν κάποιες λεπτομέρειες των νέων μοντέλων, όπως το εμπρός φανάρι με το φως ημέρας σε σχήμα σφυριού και τον εμπρός προφυλακτήρα, με τίτλο «Not your daddy’s Volvo”. Αυτό μας αφήνει να καταλάβουμε ότι το νέο μοντέλο θα απευθύνεται σε νεανικό κοινό.

Η επίσημη αποκάλυψη θα γίνει στο αρχηγείο της Volvo στο Γκέτεμποργκ στις 18 Μαΐου και κατά πάσα πιθανότητα η αποκάλυψη θα αφορά τις δύο νέες εκδόσεις του μικρού οικογενειακού της Volvo, του V40 και του XC40 στην πρωτότυπη μορφή τους.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, τα δύο νέα μοντέλα θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα που εξέλιξαν από κοινού η Volvo και η Geely, την CMA (Compact Modular Architecture), με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά το κόστος εξέλιξης και το βάρος, χάρη στα σύγχρονα υλικά και τον τρόπο κατασκευής.

Η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες μέχρι 2,0 λίτρα, ενώ σίγουρα θα δούμε υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Τέλος, υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε και 4θυρη εκδοχή του νέου V40, την S40, για να μπορέσει να πάρει μερίδιο και από την εμπορική πίτα των μικρών premium σπορ σεντάν.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube