Παρουσιάστηκαν επίσημα τα Volvo V40 & V40 Cross Country ΜΥ2017

Παρουσιάστηκαν επίσημα τα Volvo V40 & V40 Cross Country ΜΥ2017

Η Volvo φρεσκάρει το ευρωπαϊκό της best seller με μικρές αλλαγές-βελτιώσεις.

Λίγο πριν την έκθεση της Γενεύης όπου και θα το δούμε για πρώτη φορά από κοντά, η Volvo ανακοίνωσε επίσημα πληροφορίες για το ρετουσαρισμένο μικρό οικογενειακό της.

Aφορούν τόσο στη συμβατική όσο και στην Cross Country έκδοση, με την κυριότερη αλλαγή τους να εστιάζεται στο εμπρός μέρος. Εκφράζεται από τη νέα μάσκα και τα επίσης νέα φώτα που η Volvo ονομάζει «Thor’s Hammer». Θα υπάρχουν επίσης ταμπελάκια που θα μαρτυρούν την έκδοση εξοπλισμού του κάθε αυτοκινήτου, σύμφωνα με το πρότυπο του XC90. Η αισθητική αναβάθμιση ολοκληρώνεται με πέντε νέα χρώματα και οκτώ νέες ζάντες. Από τα χρώματα τα δύο είναι ολοκαίνουργια και τα υπόλοιπα τρία τα ξέρουμε ήδη από άλλα μοντέλα της εταιρείας.



Στο εσωτερικό οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τις επενδύσεις και τα διακοσμητικά αλουμινένια φιλέτα που αλλάζουν ανάλογα με την έκδοση, τις ραφές, καθώς και το κλειδί που θα φιλοξενεί το νέο σήμα της εταιρείας. Σύμφωνα με την τάση της εποχής μεγάλο βάρος έχει δοθεί στο infotainment. Η ήδη υπάρχουσα εφαρμογή Volvo On Call που επιτρέπει τον εξ’ αποστάσεως έλεγχο μερικών λειτουργιών είναι σοβαρά αναβαθμισμένη και συμβατή με smartphones Windows 10. Επίσης, η εφαρμογή θα επικοινωνεί με το προσωπικό σας ημερολόγιο και με βάση τα ραντεβού σας θα εισάγεται αυτόματα ο προορισμός στο σύστημα πλοήγησης.

Θα υπάρχει ακόμα ένα «έξυπνο» πλήκτρο στο οποίο θα μπορείς να αντιστοιχήσεις τη συντόμευση κάποιας λειτουργίας όπως για παράδειγμα την ενεργοποίηση του συστήματος εξαερισμού/κλιματισμού. Το τελευταίο μάλιστα διαθέτει και την τεχνολογία CleanZone, η οποία φροντίζει για αυστηρό φιλτράρισμα του εισερχόμενου αέρα στην καμπίνα.



Στο μηχανολογικό κομμάτι το σημαντικό νέο αφορά στις πολύ δημοφιλείς στη χώρα μας ντίζελ εκδόσεις D2 που πλέον -τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο- δε θα έχουν 1.600άρη αλλά 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα, απόδοσης 120 ίππων. Οι εκδόσεις D3 αποδίδουν από τον ίδιο κινητήρα 150 και οι D4 190 ίππους, ενώ το ενδιαφέρον στη βενζινοκίνητη γκάμα θα μονοπωλήσει η έκδοση T3 των 152 ίππων από τον 1.500άρη 4κύλινδρο κινητήρα που συνδυάζεται αποκλειστικά με 6άρι αυτόματο κιβώτιο.
Οι πωλήσεις του φρεσκαρισμένου V40 στην Ελλάδα, αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο πριν το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube