Το Volkswagen ID.2 θα φτιάχνεται στην Ισπανία

Το Volkswagen ID.2 θα φτιάχνεται στην Ισπανία

Το μελλοντικό ηλεκτρικό crossover Volkswagen ID.2 θα κατασκευάζεται στην Ισπανία, στην Pamplona, μαζί με το μίνι ID.1 και ακόμα ένα αστικό crossover με σήματα της Škoda.

Volkswagen ID. Life

Ο Όμιλος VW, αφού πυροδότησε τον πρώιμο εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης με το dieselgate, εκούσια ή ακούσια (μικρό ρόλο παίζει πλέον), ολοένα και ανοίγει τον ηλεκτρικό διασκελισμό του. Έτσι θα εμπλουτίσει στο προσεχές μέλλον την οικογένεια ID με δύο ακόμα μοντέλα, τα Volkswagen ID.2 και ID.1. 

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία είναι εξαιρετικά ασταθές, με πολλές βιομηχανικές μονάδες να αντιμετωπίζουν μέχρι και πρόβλημα ύπαρξης. Αιτίες ο ταχύρρυθμος εξηλεκτρισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας που απαιτεί ριζική αναπροσαρμογή στις βιομηχανικές μονάδες και η πανδημία του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει έλλειψη σε μικροτσίπ.

Volkswagen ID.2, Volkswagen ID. Life 

Το κέντρο παραγωγής Landaben της Volkswagen στην Pamplona της Ισπανίας όμως, λέγεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν εξασφαλίσει το μέλλον του με τον προγραμματισμό για τη συναρμολόγηση δύο ηλεκτρικών μοντέλων. Και λέμε «εξασφαλίσει», καθώς από αυτό το εργοστάσιο προέρχονται σήμερα τα Volkswagen Polo, T-Cross και Taigo, των οποίων το μέλλον δείχνει ξαφνικά να σκοτεινιάζει.

Η γερμανική φίρμα φέρεται να σχεδιάζει να αποκτήσει το Volkswagen ID.2, ένα μικρό αστικό crossover «μηδενικών εκπομπών» που προαναγγέλθηκε πρόσφατα μέσω του πρωτοτύπου ID. Life.

Το ηλεκτρικό crossover αναμένεται σε έκδοση παραγωγής το 2025 και θα βασίζεται πάνω σε μια τροποποιημένη εκδοχή της σπονδυλωτής αρχιτεκτονικής MEB. Εκδοχή που προορίζεται να χρησιμεύσει ως τεχνική βάση για μικρότερα και λιγότερο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από αυτά που βασίζονται επί του παρόντος σε αυτήν την αρχιτεκτονική. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το Wolfsburg στοχεύει σε τιμή εκκίνησης μικρότερη από τις €25.000 για το Volkswagen ID.2.

Volkswagen ID.2, Volkswagen ID. Life

Όσο για το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο που θα συναρμολογείται μαζί με το ID.2 στις γραμμές συναρμολόγησης Landaben, οι ειδικοί του Volkswagen Group διστάζουν αυτή τη στιγμή μεταξύ ενός αυτοκινήτου πόλης από την ομώνυμη φίρμα, που αναμένεται με το όνομα ID.1 και ενός crossover από τη Škoda, τεχνικά πολύ κοντά στο Volkswagen ID.2.

Όποιο κι αν είναι το δεύτερο μοντέλο, οι προσαρμογές που είναι απαραίτητες για την παραγωγή αυτών των EV θα επιτρέψουν στο ισπανικό εργοστάσιο να ακολουθήσει τη ηλεκτρική μετάβαση της Volkswagen. Η εταιρεία σκοπεύει να σταματήσει στην Ευρώπη την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης μεταξύ 2033 και 2035.

Volkswagen ID.2, Volkswagen ID. Life
H σπονδυλωτή πλατφόρμα ΜΕΒ θα αποκτήσει εκδοχή που θα υποσηrίζει μικρά και οικονομικά BEV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube