Το Volkswagen Golf VIII αποκτά νέο πρόσωπο!

Το Volkswagen Golf VIII αποκτά νέο πρόσωπο!

Το Volkswagen Golf, εμβληματικό μοντέλο της VW από το 1974, ετοιμάζεται για μια μεγάλη ανανέωση. Facelift που ανακοινώθηκε με προσμονή και αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2023, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την είσοδό του στην αγορά το '24.

Volkswagen Golf 2024

Tο ανανεωμένο Volkswagen Golf έκανε την εμφάνισή του στο ίντερνετ χάρη σε κάποιες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε μία εκδήλωση προεπισκόπησης για τον Tύπο.

Ίσως και να είναι η τελευταία σημαντική ανανέωση της όγδοης γενιάς πριν κάνει την εμφάνισή του το 100% ηλεκτρικό Volkswagen Golf. Εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν ακόμη μία ή και δύο ανανεώσεις ήσσονος σημασίας, μιας και η ένατη, 100% ηλεκτρική γενιά -πάνω στην πλατφόρμα SSP- δεν προβλέπεται να λανσαριστεί πριν από το 2027.

Η υπάρχουσα γενιά του Volkswagen Golf θα συνεχίσει την εμπορική καριέρα της τουλάχιστον μέχρι το 2027

Volkswagen Golf

Με μια πρώτη ματιά, το διάσημο γερμανικό χάτσμπακ φαίνεται να έχει μικρές αλλαγές, αλλά η Volkswagen μοιάζει να διόρθωσε τα μεγαλύτερα προβλήματα της τωρινής γενιάς του.

Η «πειραγμένη» μορφή του δεν πρέπει να εκληφθεί ως έκπληξη, καθώς ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του στον έξω κόσμο αρκετές φορές και μάλιστα χωρίς κάποιο καμουφλάζ. Έχει πιο λεπτές φωτιστικές μονάδες, νέο μοτίβο LED και τροποποιημένους προφυλακτήρες.

Η μεγαλύτερη όμως αγωνία αφορούσε το σύστημα του infotainment.

Το τωρινό σύστημα αλλοιώνει την καλή εικόνα του αυτοκίνητου, αλλά η Volkswagen εργάζεται για το συγκεκριμένο πρόβλημα και σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του μια αναθεωρημένη εγκατάσταση του infotainment.

Volkswagen Golf fl 2024

Το μοντέλο που φαίνεται πως διέρρευσε φοράει ένα πολύ πιο «αγριεμένο» body kit από το μοντέλο των κατασκοπευτικών φωτογραφιών, αλλά δεν ανήκει σε GTI.

Ίσως να μοιάζει πιο πολύ με Volkswagen Golf R-Line. Ακόμα, η Volkswagen θα δώσει στο αυτοκίνητο ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει ανταγωνιστικό στον τομέα του, τουλάχιστον ως το 2027.

Volkswagen Golf fl 2024

Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για την εμφάνιση του μοντέλου, αλλά πιθανολογείται πως θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος ως μοντέλο για το 2024. Αναμένονται όμως αυξήσεις και στην απόδοση. Χειροκίνητη έκδοση δεν θα είναι διαθέσιμη, καθώς η Volkswagen πρόσφατα ανακοίνωσε πως το Golf GTI 380 θα είναι η τελευταία ευκαιρία για παραγγελία-οποιασδήποτε έκδοσης- με τρία πεντάλ.

Η Volkswagen έχει ήδη επιβεβαιώσει πως το Golf θα είναι ηλεκτρικό και πως το ID.2all που έκανε το ντεμπούτο του θα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον λαό. Το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό GTI θα είναι βασισμένο στο ID.2all που είναι και παραπάνω απόδειξη πως το περιέργως ονομασμένο EV θα γίνει το ID.Golf.

Volkswagen

Παλαιότερες δηλώσεις από την Volkswagen υποδηλώνουν πως το Golf 8.5 θα παραμείνει μέχρι το τέλος της δεκαετίας αλλά νέες πρόσφατες εξελίξεις να δείχνουν πως το ID.2all έρχεται πιο σύντομα ενώ το ID.GTI αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2027.

Αυτές οι χρονικές περίοδοι φανερώνουν ότι θα υπάρχει κάποιου είδους επικάλυψη ανάμεσα στο Golf και το ID.Golf. Η Volkswagen θέλει να είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη μέχρι το 2033, οπότε υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα πως τα δύο μοντέλα θα διατίθενται μαζί δίπλα δίπλα.

Volkswagen Golf fl 2024

Το τωρινό Golf δεν είναι όσο επιτυχημένο είναι οι προκάτοχοί του και υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι' αυτό. Η Volkswagen έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια για την οικογένεια ID, οπότε δημοφιλή μοντέλα όπως το Golf και το Passat έχουν αρχίσει να υποφέρουν. Υπάρχει επίσης λιγότερη ζήτηση για χάτσμπακ γενικότερα και γι' αυτό το λόγο οι περισσότεροι ανταγωνιστές είτε τα έχουν παρατήσει είτε εξηλεκτρίστηκαν.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά για να ανυπομονούμε. Η νέα πλατφόρμα SSP της Volkswagen θα έρθει το 2026, υποστηρίζοντας έως και 1.700 άλογα και αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube