Volkswagen: Έρχεται το SUV ID 3 X και δύο ακόμα entry level BEV

Volkswagen: Έρχεται το SUV ID 3 X και δύο ακόμα entry level BEV

H crossover εκδοχή του Volkswagen ID 3 θα είναι έτοιμη μέσα στα επόμενα χρόνια, με μία σχεδιαστική προσέγγιση που θα απέχει παρασάγγας από το μοντέλο που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Ο νέος CEO της Volkswagen, Thomas Schäfer, φαίνεται πως έχει λάβει το μήνυμα και πατάει γκάζι στον εξηλεκτρισμό της φίρμας. Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως «εργαζόμαστε σκληρά για να αναπτύξουμε ένα πρόσθετο κόμπακτ SUV με βάση το ID 3, ώστε να μπορέσουμε επίσης να λανσάρουμε ένα προϊόν Volkswagen σε αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία οχημάτων».

Αυτό θα περιλαμβάνεται μεταξύ των δέκα νέων ηλεκτρικών μοντέλων που θα παρουσιαστούν μέχρι το 2026. Θα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να διαφοροποιείται από το συμβατικό ID 3 και, εξίσου σημαντικό, θα ονομάζεται ID 3 X. Όπως φαίνεται, αυτή τη στιγμή στα κεντρικά της εταιρίας υπάρχει μία νέα προσέγγιση ως προς την ονοματολογία των μοντέλων της. Το όλο θέμα δεν έχει κλείσει, το πιθανότερο όμως είναι όλα τα SUV να αποκτήσουν την κατάληξη «Χ» ώστε να διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα αμαξώματα. 

Με την έλευση του ID 3 X θα υπάρχει πλέον ένα μικρότερο SUV στη γκάμα των Γερμανών, σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία. Μεγαλύτερο αντίκτυπο, ωστόσο, αναμένεται να έχει ένα entry level ηλεκτρικό μοντέλο, που θα παρουσιαστεί σε δύο παραλλαγές. Ο ίδιος ο Schäfer αναφέρεται σε «ένα μικρό αυτοκίνητο και μια σπορ παραλλαγή crossover». 

Αμφότερα θα κυκλοφορήσουν έως το 2026, με στόχο να μην ξεπερνούν σε κόστος αγοράς τα €25.000. Πρόκειται να σταθούν δίπλα στα συμβατικά Volkswagen Polo και Volkswagen T-Cross, χωρίς μάλιστα να είναι απίθανο να τα αντικαταστήσουν και άμεσα. Η παραγωγή δέκα νέων BEV απαιτεί προφανώς τη μετατροπή αρκετών γραμμών παραγωγής, οπότε θα πρέπει να υπάρξει ένα ξεσκαρτάρισμα στη γκάμα.

Επίσης, η χθεσινή απόφαση της της Ford να καταργήσει το Fiesta στα μέσα του 2023, ανοίγει ένα νέο μονοπάτι που κανείς δεν γνωρίζει ποιος άλλος θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube