Volkswagen: Δεν βγάζουμε χρήματα από το ID.4 σε αυτή τη φάση

Volkswagen: Δεν βγάζουμε χρήματα από το ID.4 σε αυτή τη φάση

Η Volkswagen πουλά το ID.4 σε τιμή κόστους καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η μέγιστη αποδοτικότητα στη γραμμή παραγωγής.

Ο υπεύθυνος εξέλιξης των επιβατικών μοντέλων της Volkswagen, Thomas Ulbrich, παραδέχθηκε πως το ID.4 δεν είναι κερδοφόρο στην παρούσα φάση, αν και είναι βέβαιο πως αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή μέσα στον κύκλο ζωής του μοντέλου.

Όπως δήλωσε, η αδυναμία κερδοφορίας με τις υπάρχουσες τιμές δεν έχει να κάνει μόνο με το κόστος εξέλιξης και παραγωγής του ηλεκτρικού μοντέλου, αλλά και με την φάση στην οποία βρίσκεται το εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας. Λόγω νεότητας, η γραμμη παραγωγής δεν έχει φτάσει ακόμα σε μέγιστη αποδοτικότητα, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen ID.4 1st [video]

Σύμφωνα με τον Thomas Ulbrich, στόχος της Volkswagen είναι να βελτιώσει την αποδοτικότητα των μπαταριών και να μειώσει το κόστος των πρώτων υλών και των συστημάτων θερμικής διαχείρισης. Στο μέλλον, και μόλις η τεχνολογία είναι έτοιμη για τη μαζική παραγωγή, η Volkswagen σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στα μοντέλα της και τις μπαταρίες νέου τύπου solid-state.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσδοκούν στη μείωση του κόστους των μπαταριών που θα μειώσει αντίστοιχα και τις τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων καθιστώντας τα πιο προσιτά στους καταναλωτές αλλά και πιο κερδοφόρα. Παρόλα αυτά, αναλυτές αναφέρουν πως η αύξηση της ζήτησης των μπαταριών ίσως κρατήσει ψηλά τις τιμές των πρώτων υλών, καθυστερώντας τον εκδημοκρατισμό της ηλεκτροκίνησης.

[Πηγή: Automotive News μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube