Uniti One: Τριθέσιο ηλεκτρικό όχημα πόλης

Uniti One: Τριθέσιο ηλεκτρικό όχημα πόλης

Με αυτονομία από 155 km έως 300 km και ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 68 PS.

Η Σουηδική εταιρεία Uniti παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού μοντέλου One, το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αρχές του 2020 με τιμή από £15.100 (€17.200) μετά από τις ανάλογες εκπτώσεις.

Uniti One

Το Uniti One θα προσφέρεται με δύο μπαταρίες - την βασική με χωρητικότητα 12 kWh (αυτονομία 155 km) και την προαιρετική με χωρητικότητα 24 kWh (αυτονομία 300 km). Η μικρή μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε μόλις 9 λεπτά (17 λεπτά για την μεγάλη) μέσω ταχυφορτιστή 50 kW.

Ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 68 PS κινεί τους πίσω τροχούς, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,9" και τελική ταχύτητα 120 km/h. Το βάρος του ηλεκτρικού μοντέλου είναι μόλις 600 kg.

Uniti One

Το Uniti One χαρακτηρίζεται από λιτή εμφάνιση με αμάξωμα ενός όγκου, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και έντονη κλίση του παρμπρίζ. Η έκδοση παραγωγής έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό του πρωτοτύπου, με τις απαραίτητες αλλαγές (μεγαλύτερα φώτα, πιο συμβατική διαμόρφωση της γραμμής οροφής, μικρότεροι τροχοί κτλ). Οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις αποχρώσεις Scandium, Graphite και Titanium που συνδυάζονται με μαύρο χρώμα στην οροφή, τα μαρσπιέ και τις ποδιές.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε κεντρική θέση οδήγησης και δύο ακόμα θέσεις για επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι 155 λίτρα, ενώ μπορεί να φτάσει τα 760 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Uniti One

Σε αντίθεση με το πρωτότυπο όπου ο οδηγός είχε μπροστά του ένα τεράστιο τάμπλετ, η έκδοση παραγωγής του Uniti One απέκτησε ένα συμβατικό τιμόνι. Εκατέρωθεν του τιμονιού υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες αφής με το σύστημα Google Android Auto που επιτρέπουν το χειρισμό όλων των λειτουργιών του οχήματος, ενώ πίσω βρίσκουμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων. Τρία πλήκτρα στο ταμπλό δίνουν πρόσβαση στις ταχύτητες Drive, Neutral και Reverse, με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου να γίνεται μέσω εφαρμογής στο smartphone.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτροχρωματική ηλιοροφή που αλλάζει τη διαφάνειά της συμβάλλοντας στη διατήρηση της θερμοκρασίας στην καμπίνα, φώτα ημέρας και πίσω φώτα LED (προαιρετικά και εμπρός φώτα LED).

Uniti One

Η παραγωγή του Uniti One θα ξεκινήσει το 2020 σε ένα νέο εργοστάσιο στο Silverstone (Ηνωμένο Βασίλειο). Στόχος της εταιρείας είναι να παράξει 50.000 μονάδες το χρόνο και να επεκταθεί μέσω αυτοματοποιημένων εργοστασίων franchise σε άλλες χώρες (Μεξικό, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Γεωργία).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube