Toyota Starlet, επιστρέφει ως ηλεκτρικό;

Toyota Starlet, επιστρέφει ως ηλεκτρικό;

Το Toyota Starlet, ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα της Toyota ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αγορά ως ηλεκτρικό, σύμφωνα με τα Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Toyota Starlet

Το Toyota Starlet, o «παππούς» του Toyota Yaris μοιάζει έτοιμος για την επιστροφή του στην αγορά. Αυτή τη φορά, μπαίνοντας στην πρίζα.

To ιαπωνικό περιοδικό Best Car, επικαλούμενο εμπιστευτικές πληροφορίες για τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας, τονίζει πως ο ιαπωνικός κολοσσός ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει και πάλι το πρόζτεκτ Starlet. Μάλιστα, το αυτοκίνητο βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης, προκειμένου να είναι έτοιμο το 2026. 

Η Toyota προσώρας δεν έχει σχολιάσει επίσημα το δημοσίευμα. Ωστόσο, κατά καιρούς έχουν υπάρξει δηλώσεις από στελέχη της φίρμας υπέρ της αναβίωσης του Starlet. O πρόεδροςτης Gazoo Racing άλλωστε, έχει χαρακτηρίσει την επιστροφή του Starlet ως όνειρο.

To Toyota Starlet βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών, για να επιστρέψει στην αγορά ως ηλεκτρικό το 2026

Toyota Starlet EV Render

Στο φλέγον ζήτημα, αν δηλαδή του αυτοκίνητο έρθει και στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές, πέραν της ιαπωνικής, το ρεπορτάζ του Best Car δεν έχει την απάντηση. Πάντως αναφέρει πως στο χαρτοφυλάκιο της Toyota υπάρχει και η σκέψη μίας έκδοσης επιδόσεων, επιμελημένη από την Gazoo Racing, ώστε να προσφέρει αυξημένες οδηγικές συγκινήσεις. Μάλιστα, η εν λόγω έκδοση ίσως αποτελέσει το διαβατήριο του Starlet και για άλλες διεθνείς αγορές.

Αν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί, το Toyota Starlet θα επιστρέψει ως 100% ηλεκτρικό, ως μέρος της ηλεκτρικής αντεπίθεσης που έχει στα σκαριά η Toyota. Πολλοί θεωρούν πως ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει καθυστερήσει την είσοδό του στην ηλεκτρική εποχή. Όταν όμως αυτή συμβεί, θα στοχεύσει απευθείας στην κορυφή. 
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube