Στην Ελλάδα το αναβαθμισμένο Toyota Yaris, με νέα υβριδική έκδοση

Στην Ελλάδα το αναβαθμισμένο Toyota Yaris, με νέα υβριδική έκδοση

Το Toyota Yaris, ένα από τα πλέον επιτυχημένα και διαχρονικά μοντέλα στην Ελλάδα αναβαθμίστηκε, αποκτώντας πιο πλούσιο εξοπλισμό και μία επιπλέον υβριδική έκδοση με130 PS.

Toyota Yaris Hybrid 130

To Toyota Yaris από την πρώτη του γενιά αποτέλεσε για την Toyota συνώνυμο της επιτυχίας, όντας ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Έλληνα οδηγού.

Οι Ιάπωνες λοιπόν, θέλοντας να το διατηρήσουν σε τροχιά κορυφής το best-seller τους προχώρησαν σε μία αναβάθμιση του εξοπλισμού αλλά και του υβριδικού του συστήματος, με την εμπορική του πορεία στις αγορές της Ευρώπης να συνεχίζεται κανονικά.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση δεν είναι άλλη από την ισχυρότερη υβριδική έκδοση, που φέρει την ονομασία «Hybrid 130». Όπως λοιπόν εύκολα γίνεται αντιληπτό, η απόδοση της εν λόγω έκδοσης έχει ανέβει πλέον στους 130 PS από τους 115 PS.

To νέο Toyota Yaris Hybrid 130 ξεκινά την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα από τις €21.270

Toyota Yaris Hybrid 130

Οι 15 επιπλέον ίπποι, προκύπτουν από την ενσωμάτωση ενός ισχυρότερου ηλεκτρικού μοτέρ και την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Toyota, τα 15 παραπάνω άλογα της έκδοσης Hybrid 130 φαίνονται στην πράξη, με τις εν κινήσει επιταχύνσεις της να είναι αισθητά πιο γρήγορες. Στην εξίσωση, ας συνυπολογίσουμε και τη διαδικασία του 0-100 km/h που ολοκληρώνεται σε 9,2”, μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από την έκδοση με τους 115 PS.

Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη της έκδοσης αυτής δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την παύση κάποιας από τις ήδη εν κυκλοφορία εκδόσεις. Με πιο απλά λόγια, η υβριδική έκδοση των 115 PS, αλλά και το θερμικό σύνολο των 125 PS θα συνεχίσουν να διατίθενται κανονικά.

Στα της αναβαθμισμένης έκδοσης και πάλι, το Toyota Yaris εξοπλίζεται με ένα νέο σύστημα αυτόνομης πέδησης, με δυνατότητα εντοπισμού δικύκλων, αλλά και λειτουργία έκτακτης ανάγκης η οποία ακινητοποιεί αυτόνομα το αυτοκίνητο όταν εντοπίσει ότι ο οδηγός έχει χάσει τις αισθήσεις του ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο.

Τέσσερις διαφορετικές επιλογές προσφέρονται για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στις κορυφαίες εκδόσεις του αυτοκινήτου, η κεντρική οθόνης αφής ξεκινά από τις 9" και μπορεί να φτάσει έως και τις 10,5" ενώ αντιστοίχως ο πίνακας οργάνων μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 12,3".

Toyota Yaris Hybrid 130

Συν τοις άλλοις, το αναβαθμισμένο Toyota Yaris προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του ψηφιακού κλειδιού (κάτι παρόμοιο είδαμε και στο Toyota C-HR), καθώς επίσης και τον χειρισμό κάποιων επί μέρους λειτουργιών, όπως τη ρύθμιση του κλιματισμού μέσα από το smartphone σας.

Εξωτερικά τώρα, η σύγχρονη και δυναμική σχεδίαση διατηρείται, με τον μοναδικούς νεωτερισμούς να αφορούν τη νέα χρωματική επιλογή  Nepture Blue και τις ανασχεδιασμένες ζάντες 17”.

Toyota Yaris Hybrid 130

Για το τέλος, ως είθισται, αφήσαμε την τιμή, η οποία ανέρχεται στις €21.270 για την εισαγωγική έκδοση εξοπλισμού του αναβαθμισμένου Yaris. Συνολικά, οι εξοπλιστικές εκδόσεις είναι έξι (Active, Active Plus, Style, Chic, GR Sport και Premiere), με την ελληνική εισαγωγική να προχωρά σε ανακοινώσεις αναφορικά με τον πλήρη τιμοκατάλογο μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube