Toyota Starlet: Επιστρέφει με τη μορφή του Suzuki Baleno!

Toyota Starlet: Επιστρέφει με τη μορφή του Suzuki Baleno!

Η Toyota αποφάσισε να δώσει νέα πνοή στο όνομα Starlet εκμεταλευόμενη τη συνεργασία της με τη Suzuki.

Περισσότερα από 20 χρόνια μετά από την κατάργησή του Starlet από τη γκάμα της Toyota, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να το επαναφέρει στην αγορά της Ν.Αφρικής, χρησιμοποιώντας το όνομά σε μια νέα εκδοχή του Suzuki Baleno! Να θυμίσουμε πως το Starlet ήταν το σουπερμίνι της Toyota από το 1973 που πρωτοπαρουσιάστηκε μέχρι και το 1999 που η πέμπτη γενιά του αντικαταστάθηκε από το δημοφιλές Yaris.

Οι διαφορές του νέου Toyota Starlet από το συγγενικό Suzuki Baleno περιορίζονται στον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με διαφορετικές εισαγωγές αέρα που είναι σχεδιασμένες στα πρότυπα της Toyota και φιλοξενούν τους προβολείς ομίχλης. Νέα είναι και η γρίλια με χρωμιωμένη διακοσμητική λωρίδα που περνά στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων και το έμβλημα της Toyota να δεσπόζει στο κέντρο της.

Κατά τα άλλα η εικόνα είναι γνώριμη καθώς το σουπερμίνι της Toyota χρησιμοποιεί τα ίδια πάνελ αμαξώματος με το αντίστοιχο Suzuki, όπως και τους τροχούς 15" ή 16". Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, με μόνη διαφορά το έμβλημα της Toyota στο τιμόνι.

Toyota Starlet

Κάτω από το καπό του Toyota Starlet βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1,4 λίτρων της Suzuki με απόδοση 92 PS και 130 Nm. Το μοτέρ συνεργάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, είτε με αυτόματο 4 σχέσεων ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Ανάλογα με την έκδοση ο εξοπλισμός περιαμβάνει οθόνη αφής για το infotainment, air condition, κάμερα οπισθοπορείας, φώτα LED, αεροτομή, δερμάτινο τιμόνι, cruise control, κουμπί εκκίνησης κινητήρα, ψηφιακό ταχύμετρο κ.α.

Όσο για την τιμή του, το νέο Starlet ξεκινά στη Ν.Αφρική από τα 204.900 ραντ (10.412 ευρώ) και φτάνει μέχρι τα 272.500 (13.847 ευρώ) στην πλουσιότερή του έκδοση, μια τιμολόγηση που το τοποθετεί κάτω από το αντίστοιχου μεγέθους Yaris νοτιοαφρικανικών προδιαγραφών που κυκλοφορεί παράλληλα.

Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Toyota και Suzuki, έχει οδηγήσει σε rebadging μοντέλων και των δύο κατασκευαστών, όπως το Suzuki Across (Toyota RAV4) και το Suzuki Swace (Toyota Corolla Tourig Sports) τα οποία προορίζονται για την αγορά της Ευρώπης. Σε αυτό το σημείο δε γνωρίζουμε αν η Toyota σκοπεύει να φέρει στην Ευρώπη κάποιο μοντέλο της Suzuki με τα δικά της σήματα, ή αν τα προορίζει αποκλειστικά για αγορές όπως η Ν.Αφρική.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube