Suzuki: Νέο Swace, μια Corolla με άλλα σήματα

Suzuki: Νέο Swace, μια Corolla με άλλα σήματα

Η Suzuki μπαίνει στην αγορά των κόμπακτ στέισον με το υβριδικό Swace, το οποίο είναι μια ελαφρά τροποποιημένη Toyota Corolla Touring Sports.

Suzuki Swace

Η Suzuki ξεκίνησε την προσπάθεια να προσελκύσει νέα πελατεία, αναπτύσσοντας την γκάμα των μεγάλων μοντέλων της. Ύστερα από το Across, που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, εδώ έχουμε το Swace, ένα κόμπακτ στέισον. Κι αν σας θυμίζει κάτι έχετε δίκιο, καθώς πρόκειται απλώς για την Toyota Corolla Touring Sports με άλλα σήματα.

Το Swace είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ της Suzuki και της Toyota για τέτοιου είδους «μετασκευές», όπως το Across που προαναφέραμε που είναι κλώνος του RAV4.

Στην περίπτωση του Swace μπορούμε ομοίως να μιλήσουμε για «κλώνο», καθώς οι διαφορές από την Toyota Corolla Touring Sports είναι ελάχιστες. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μόνο μία αλλαγή: Ο εμπρός προφυλακτήρας. Ενώ στην Corolla έχει ένα μόνο μεγάλο «στόμα», η αεροεισαγωγή στο Swace χωρίζεται σε τρία μέρη.
Suzuki Swace
Ο λογότυπος της Suzuki είναι τοποθετημένος πάνω στην καροσερί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια συνεχής μαύρη γραμμή ανάμεσα στα φανάρια που παραμένουν τα ίδια με αυτά της Corolla.

Όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι ακριβώς το ίδιο εξωτερικά, όπως και στην καμπίνα όπου το μόνο που αλλάζει είναι ο λογότυπος στο τιμόνι. Βρίσκουμε λοιπόν την «αέρινη» παρουσίαση της Corolla, με το ταμπλό να σχηματίζει μια λωρίδα με εφέ σαν να πλέει. Όσον αφορά το μήκος του αυτοκινήτου, αυτό είναι 4,66 m, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 596 lt.

Suzuki Swace

Προφανώς, και το τεχνικό φύλλο είναι ίδιο με αυτό της Toyota. Το ζητούμενο για τη Suzuki ήταν να έχει ένα πραγματικά υβριδικό μοντέλο και όχι ένα mild hybrid με μίζα-εναλλάκτη.

Έτσι λοιπόν έχουμε να κάνουμε με το υβριδικό σύστημα κίνησης της 1.800άρας υβριδικής Corolla: 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.798 cc, 16βάλβιδος με 2 ΕΕΚ και μεταβλητό χρονισμό που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, και ηλεκτρικό μοτέρ 72 PS. Το σύνολο δίνει συνδυαστική απόδοση 122 PS/5.200 rpm και 142 Nm/3.600 rpm.

Suzuki Swace

To Swace, όταν θα ξεκινήσει να πωλείται από τον χειμώνα, εκτός από τη διεύρυνση της γκάμας θα έρθει βοηθήσει τη Suzuki να μειώσει τις εκπομπές CO2 (το εργοστάσιο ανακοινώνει μεταξύ 99 και 115 g/km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP).

Suzuki Swace

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube