Toyota Raize: Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του νέου μικρού SUV

Toyota Raize: Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του νέου μικρού SUV

Βασίζεται στην πλατφόρμα DNGA της Daihatsu και φορά τρικύλινδρο μοτέρ 1,0 λίτρου.

Μετά από τις πρόσφατες διαρροές, η Toyota παρουσίασε και επίσημα το νέο της μοντέλο με το όνομα Raize, το οποίο ξεκίνησε ήδη την εμπορική του πορεία στην ιαπωνική αγορά.

Toyota Raize

Το Raize είναι ένα B-SUV με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 3.995 mm, πλάτος 1.620 mm, ύψος 1.695 mm και μεταξόνιο 2.525 mm) το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα Daihatsu New Global Architecture (DNGA), δηλαδή μια πιο low-budget έκδοση της TNGA. Όπως αποκαλύπτει και η εξωτερική του εμφάνιση, το Toyota Raize αποτελεί αδελφό μοντέλο του Daihatsu Rocky που παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Τόκιο, με τις διαφορές να περιορίζονται στους προφυλακτήρες οι οποίο παραπέμπουν στο μεγαλύτερο RAV4.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,0 λίτρου (1KR-VET) με απόδοση 100 PS και 140 Nm ροπή, ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο D-CVT. Ανάλογα με την έκδοση, η κίνηση μεταδίδεται είτε στους εμπρός, είτε και στους τέσσερις τροχούς (Dynamic Torque Control 4WD).

Raize

Προσανατολισμένη στην πρακτικότητα,  η ευρύχωρη καμπίνα είναι πενταθέσια, με χώρο αποσκευών 369 λίτρων και επιπλέον θήκες για μικροαντικείμενα. Μια οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας (εκτός της βασικής έκδοσης που έχει πλαστικό κάλυμμα) φιλοξενεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με υποστήριξη Android Auto και Apple Carplay, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με τρία στυλ απεικόνισης.

Το όχημα εξοπλίζεται με το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης Smart Assist που περιλαμβάνει Adaptive Cruise Control με All Speed Tracking, Collision Warning Function, Crash Avoidance Braking Function, Erroneous Start Prevention Function και Smart Panorama Parking Assist.

Toyota Raize

Η τιμή του Raize στην Ιαπωνία ξεκινά από τα 1.679.000 yen (13.894 ευρώ) για τη βασική προσθιοκίνητη έκδοση, και φτάνει μέχρι τα 2.282.200 yen (18,890 ευρώ) για την πλουσιότερη τετρακίνητη. Η ιαπωνική εταιρεία δεν ανακοίνωσε περισσότερες πληροφορίες για το αν σκοπεύει να διαθέσει το Raize και σε άλλες αγορές εκτός Ασίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube