Toyota Raize: Ένα μικρό RAV4 για αναπτυσσόμενες αγορές

Toyota Raize: Ένα μικρό RAV4 για αναπτυσσόμενες αγορές

Το αδελφάκι του Daihatsu Rocky με μήκος κάτω από 4 μέτρα.

Το Toyota Raize, το μικρότερο SUV της ιαπωνικής εταιρείας που προορίζεται για τις αναπτυσσόμενες αγορές, έκανε πρόωρα την εμφάνισή του στο διαδίκτυο λόγω διαρροής του προσπέκτους.

Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα DNGA της Toyota, μια πιο low-budget έκδοση της TNGA) και μοιράζεται τα μηχανικά μέρη, το εσωτερικό και σχεδόν όλα τα μέρη του αμαξώματος με το Daihatsu Rocky που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Τόκιο. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων πέρα από τα εμβλήματα, είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, ο οποίος στην περίπτωση του Toyota έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που παραπέμπουν στο RAV4. Πανομοιότυπες με το συγγενικό Daihatsu θα είναι και οι διαστάσεις του μικρού SUV, με μήκος 3.995 mm, πλάτος 1.620 mm, ύψος 1.695 mm και μεταξόνιο 2.525 mm, οι οποίες το τοποθετούν κάτω από το C-HR.

Toyota Raize

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1,0 λίτρων με 100 PS και 140 Nm ροπής που θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT ή χειροκίνητο 6 σχέσεων. Οι βασικές εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες ενώ θα προσφέρεται και δυνατότητα τετρακίνησης. Όπως βλέπουμε από το φυλλάδιο ο χώρος αποσκευών θα έχει χωρητικότητα 369 λίτρα.

Δε γνωρίζουμε αν η Toyota σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Raize και εκτός Ασίας. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε τον επόμενο μήνα στην επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Ανανεωμένο Toyota C-HR

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube