Toyota: Κλιμακώνει το πρόγραμμα των EV με έξι παγκόσμια μοντέλα [video]

Toyota: Κλιμακώνει το πρόγραμμα των EV με έξι παγκόσμια μοντέλα [video]

H ιαπωνικός κολοσσός, επιταχύνοντας το πρόγραμμά του στην ηλεκτροκίνηση, ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες του με εταίρους για την ταχεία ανάπτυξη της γκάμας.

Η Toyota θα κλιμακώσει την εξέλιξη των BEV, με σχέδιο να λανσάρει τουλάχιστον δέκα μοντέλα παγκοσμίως από το 2020 και μετά -περιλαμβανομένων έξι παγκόσμιων μοντέλων που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα e-TNGA.

Η ιαπωνική εταιρεία βαδίζει επί του το στόχου της στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που προβλέπει να καλύψουν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρείας από το 2025 έως το 2030, εν μέρει ως απάντηση στην ολοένα και δημοφιλέστερη θέση αυτών των μοντέλων. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η Toyota σκοπεύει να πουλήσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο EV ή υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα, μαζί με 4,5 εκατ. υβριδικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά -τεχνολογία που η εταιρεία είναι πρωτοπόρος και με τεράστια τεχνογνωσία.
toyota bev
Το πρόγραμμα ηλεκτρικών μοντέλων της Toyota θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, όταν η εταιρεία θα λανσάρει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του C-HR και του αδελφού του Izoa στην Κίνα, παράλληλα με ένα διθέσιο μοντέλο για την πόλη, αποκλειστικά για την JDM. Αυτό το τελευταίο, θα έχει ανώτατη ταχύτητα 50 km/h και θα ακολουθηθεί από άλλα μίνι και σκούτερ (!).



Η Toyota σχεδιάζει επίσης να εξελίξει τουλάχιστον έξι παραλλαγές παγκόσμιων μοντέλων. Σε αυτές περιλαμβάνονται και τα προσεχή μοντέλα των πρόσφατα ανακοινωμένων συνεργασιών με τις Suzuki και Subaru, με βάση μια ηλεκτρική έκδοση της πλατφόρμας TNGA.

Και για να είμαστε ακριβέστεροι, το κόμπακτ SUV που εξελίσσεται από κοινού με τη Suzuki και το μεσαίο SUV που δουλεύεται από κοινού με τη Subaru. Η Toyota θα εξελίξει επίσης ένα crossover, ένα μεγάλο SUV, μια μπερλίνα και ένα MPV. Κάποια από τα οποία θα μπορούσαν επίσης να εξελιχτούν από τις υφιστάμενες ή και νέες συνεργασίες, σύμφωνα με την εταιρεία
toyota bev
Η πλατφόρμα e-TNGA της Toyota έχει σχεδιαστεί για μέγιστη ευελιξία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή προσθιοκίνητων ή πισωκίνητων μοντέλων, με τους κινητήρες στον εμπρός ή στον πίσω άξονα αντίστοιχα, ή τετρακίνητα μοντέλα με δύο ηλεκτρομοτέρ. Όπως και με άλλες αρχιτεκτονικές για EV, οι μπαταρίες θα τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα.
toyota bev
Η Toyota εν τω μεταξύ προειδοποίησε ότι τα σχέδιά της θα μπορούσαν να επιβραδυνθούν από την ικανότητα προμήθειας σε μπαταρίες. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής συνεργάζεται με διάφορους προμηθευτές για τον εφοδιασμό του σε μπαταρίες, περιλαμβανομένης μιας νέας συμφωνίας με την κινεζική εταιρεία CATL.

Η Toyota προειδοποίησε επίσης ότι η αλλαγή στη σύνθεση της γκάμας της, ως εκ τούτου και στις πωλήσεις, με δραστικά περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσε να πλήξει την κερδοφορία της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube