node/35559

Toyota: Κλιμακώνει το πρόγραμμα των EV με έξι παγκόσμια μοντέλα [video]

H ιαπωνικός κολοσσός, επιταχύνοντας το πρόγραμμά του στην ηλεκτροκίνηση, ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες του με εταίρους για την ταχεία ανάπτυξη της γκάμας.

Η Toyota θα κλιμακώσει την εξέλιξη των BEV, με σχέδιο να λανσάρει τουλάχιστον δέκα μοντέλα παγκοσμίως από το 2020 και μετά -περιλαμβανομένων έξι παγκόσμιων μοντέλων που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα e-TNGA.

Η ιαπωνική εταιρεία βαδίζει επί του το στόχου της στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που προβλέπει να καλύψουν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρείας από το 2025 έως το 2030, εν μέρει ως απάντηση στην ολοένα και δημοφιλέστερη θέση αυτών των μοντέλων. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η Toyota σκοπεύει να πουλήσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο EV ή υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα, μαζί με 4,5 εκατ. υβριδικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά -τεχνολογία που η εταιρεία είναι πρωτοπόρος και με τεράστια τεχνογνωσία.
toyota bev
Το πρόγραμμα ηλεκτρικών μοντέλων της Toyota θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, όταν η εταιρεία θα λανσάρει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του C-HR και του αδελφού του Izoa στην Κίνα, παράλληλα με ένα διθέσιο μοντέλο για την πόλη, αποκλειστικά για την JDM. Αυτό το τελευταίο, θα έχει ανώτατη ταχύτητα 50 km/h και θα ακολουθηθεί από άλλα μίνι και σκούτερ (!).Η Toyota σχεδιάζει επίσης να εξελίξει τουλάχιστον έξι παραλλαγές παγκόσμιων μοντέλων. Σε αυτές περιλαμβάνονται και τα προσεχή μοντέλα των πρόσφατα ανακοινωμένων συνεργασιών με τις Suzuki και Subaru, με βάση μια ηλεκτρική έκδοση της πλατφόρμας TNGA.

Και για να είμαστε ακριβέστεροι, το κόμπακτ SUV που εξελίσσεται από κοινού με τη Suzuki και το μεσαίο SUV που δουλεύεται από κοινού με τη Subaru. Η Toyota θα εξελίξει επίσης ένα crossover, ένα μεγάλο SUV, μια μπερλίνα και ένα MPV. Κάποια από τα οποία θα μπορούσαν επίσης να εξελιχτούν από τις υφιστάμενες ή και νέες συνεργασίες, σύμφωνα με την εταιρεία
toyota bev
Η πλατφόρμα e-TNGA της Toyota έχει σχεδιαστεί για μέγιστη ευελιξία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή προσθιοκίνητων ή πισωκίνητων μοντέλων, με τους κινητήρες στον εμπρός ή στον πίσω άξονα αντίστοιχα, ή τετρακίνητα μοντέλα με δύο ηλεκτρομοτέρ. Όπως και με άλλες αρχιτεκτονικές για EV, οι μπαταρίες θα τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα.
toyota bev
Η Toyota εν τω μεταξύ προειδοποίησε ότι τα σχέδιά της θα μπορούσαν να επιβραδυνθούν από την ικανότητα προμήθειας σε μπαταρίες. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής συνεργάζεται με διάφορους προμηθευτές για τον εφοδιασμό του σε μπαταρίες, περιλαμβανομένης μιας νέας συμφωνίας με την κινεζική εταιρεία CATL.

Η Toyota προειδοποίησε επίσης ότι η αλλαγή στη σύνθεση της γκάμας της, ως εκ τούτου και στις πωλήσεις, με δραστικά περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσε να πλήξει την κερδοφορία της.

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.