Toyota και Subaru: Κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα, κοινό κόμπακτ SUV

Toyota και Subaru: Κοινή ηλεκτρική πλατφόρμα, κοινό κόμπακτ SUV

Οι δύο Ιάπωνες κατασκευαστές ανακοίνωσαν νέα συνεργασία για την εξέλιξη μιας αρχιτεκτονικής, αποκλειστικά για EV. Με ένα κόμπακτ SUV να είναι η πρεμιέρας της.

Ύστερα από την Jaguar και την BMW, είναι η σειρά της Toyota και της Subaru να ανακοινώσει μια συνεργασία στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μια σχέση που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι δύο Ιάπωνες κατασκευαστές είναι ήδη πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, χώρια που η Toyota είναι επίσης μεγαλομέτοχος της Subaru. Τα δύο μέρη έχουν ήδη ενώσει τις δυνάμεις τους, όπως για παράδειγμα στα κουπέ GT86 και BRZ.

Η Toyota και η Subaru έχουν πλέον επισημοποιήσει ένα κοινό πρότζεκτ μιας πλατφόρμας για αποκλειστική χρήση από 100% ηλεκτρικά μοντέλα. Μια αρχιτεκτονική που θα είναι σπονδυλωτή και θα υποστηρίζει τόσο κόμπακτ όσο και οικογενειακά μοντέλα. Ένα C-SUV C που σχεδιάζεται από κοινού και θα πωλείται και από τις δύο φίρμες είναι ήδη προγραμματισμένο. Σε δήλωσή τους, οι εταιρείες υπογραμμίζουν ότι θα εισφέρουν στο κοινό πρότζεκτ η καθεμία με την τεχνογνωσία της: Τον εξηλεκτρισμό η Toyota, την τετρακίνηση η Subaru.

Η Toyota, βασίλισσα των υβριδικών, δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν είναι «αλεξίσφαιρη» στην ιδέα 100% ηλεκτρικών μοντέλων. Παρόλο που στη διαφήμισή της για τη νέα Corolla τα κοροϊδεύει –τη φόρτισή τους. Και δεν θα μπορούσε να αδιαφορεί για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προκειμένου να δώσει τη δική της εναλλακτική σε αυτού του είδους την πελατεία, αλλά και να αντιμετωπίσει τα ολοένα και αυστηρότερα αντιρρυπαντικά πρότυπα. Ωστόσο, η ηλεκτρική τεχνολογία απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και είναι δύσκολο για έναν κατασκευαστή, ακόμα κι αν είναι ο πλουσιότερος όπως η Toyota, να προχωρήσει μόνος του. 

Ως εκ τούτου, Toyota και Subaru θα μοιραστούν το κόστος εξέλιξης και κατασκευής. Προσώρας, δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το χρόνο του εμπορικού λανσαρίσματος για το κοινό τους μοντέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube