Toyota: Ηλεκτρικό C-HR και πρωτότυπο Rhombus στη Σαγκάη [videos]

Toyota: Ηλεκτρικό C-HR και πρωτότυπο Rhombus στη Σαγκάη [videos]

Στόχος η παρουσίαση πάνω από 10 αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων παραγωγής μέχρι το 2025.

Η Toyota κάνει αισθητή την παρουσία της στην Έκθεση Σαγκάης με πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του C-HR/IZOA, υβριδικά RAV4, Alphard/Vellfire και Corola/Levin αλλά και ένα φουτουριστικό ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο με το όνομα Rhombus.

 

 

Τα C-HR / IZOA BEV (Battery Electric Vehicle) εξοπλίζονται με ηλεκτροκινητήρα που στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς και μια μεγάλη μπαταρία στο πάτωμα του μοντέλου. Αισθητικά, τα πρώτα αμιγώς ηλεκτροκίνητα Toyota στην Κίνα ξεχωρίζουν από το υβριδικό C-HR χάρη στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με τις διαφορετικές εισαγωγές αέρα αλλά και τα νέα σχέδια τροχών. Δυστυχώς η Toyota δεν αποκάλυψε περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων όμως ανακοίνωσε πως η εμπορική τους πορεία θα ξεκινήσει το 2020 στην αγορά της Κίνας.

Toyota Rhombus

Το Rhombus είναι ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο που εξελίχθηκε στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Toyota για την αγορά της Κίνας (TMEC). Το αεροδυναμικό αμάξωμα του μοντέλου έχει φουτουριστικό σχεδιασμό ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε μια αντισυμβατική τετραθέσια διάταξη με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο. Σύμφωνα με την Toyota, το Rhombus σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες και να ταιριάζει στον τρόπο ζωής όλων όσων γεννήθηκαν μετά το 1990.

Η Toyota θα παρουσιάσει πάνω από 10 ηλεκτροκίνητα μοντέλα παραγωγής μέχρι το 2025, με στόχο να ξεπεράσει τις 5,5 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030. Από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς Prius το 1997 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, οι πωλήσεις των υβριδικών Toyota αγγίζουν τα 13 εκατομμύρια, συμβάλλοντας στην αποφυγή πάνω από 103 εκατομμύρια τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Ενδεικτικό είναι πως για το πρώτο τρίμηνο του 2019 στην αγορά της Ευρώπης, τα υβριδικά μοντέλα ξεπέρασαν το 50% των συνολικών πωλήσεών της Toyota με το ποσοστό τους να συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube