Τον Σεπτέμβριο η παρουσίαση της νέας Ford Mustang

Τον Σεπτέμβριο η παρουσίαση της νέας Ford Mustang

Η Ford έχει προγραμματίσει να αποκαλύψει τη νέα γενιά της θρυλικής Mustang στην έκθεση του Detroit τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ford Mustang

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την αντίπερα όχθη του ατλαντικού, η νέα Ford Mustang θα δει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στην έκθεση του Detroit, η οποία θα ανοίξει τις πύλες στο κοινό στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η νέα γενιά του pony car της Ford θα έχει κωδική ονομασία S650. Κάτω από το καπό, έντονη είναι η φημολογία που θέλει την Ford να εξηλεκτρίζει για πρώτη φορά το θρυλικό μοντέλο της και να το διαθέτει αργότερα στον κύκλο ζωής του και σε υβριδική έκδοση.

Όμως, από ότι φαίνεται, ο εξηλεκτρισμός δεν θα είναι η μόνη πρωτιά της νέας γενιάς. Εικάζεται ότι η S650 θα εξοπλιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της και με τετρακίνηση. 

Η νέα Mustang θα βασιστεί σε μια ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί το σημερινό μοντέλο. Αρχικά, κάτω από το καπό της αναμένεται να συναντήσουμε τον γνωστό τετρακύλινδρο Ecoboost 2.3 lt και όπως αρμόζει στην παράδοση, τον θηριώδη 5λιτρο V8, με τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις να ακολουθούν.

Ford Mustang

Φαίνεται ότι η νέα γενιά του pony car θα ξεφύγει σε αρκετούς τομείς από την παράδοσή του και θα προσαρμοστεί στις νέες τάσεις της αγοράς προσφέροντας μια συνταγή αλλιώτικη από ότι μας έχει συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες. 

Τέλος, φήμες θέλουν μια αμιγώς ηλεκτρική διθέσια Mustang να μπαίνει στην παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2028. Κάτι που σημαίνει πως η νέα γενιά του αμερικανικού μοντέλου ίσως να είναι η τελευταία με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ας μην ξεχνάμε ότι το όνομα Mustang κοσμεί πλέον και με μεγάλη επιτυχία ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά crossover της αγοράς, την Mach-E.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube