node/29629

Τον Νοέμβριο του 2019 η παραγωγή του ηλεκτρικού Volkswagen I.D.

Τότε θα ξεκινήσει να δουλεύει η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Σαξονίας, ώστε οι πρώτες παραδόσεις να γίνουν στην αρχή του 2020.

Το ολοκαίνουργιο 5θυρο και 5θέσιο ηλεκτρικό χάτσμπακ της Volkswagen πλησιάζει όπως είναι αναμενόμενο όλο και πιο κοντά στην παραγωγή.

Απέχει μόνο 100 εβδομάδες για την ακρίβεια, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη της εταιρείας με τους προμηθευτές της ολοκαίνουργιας πλατφόρμας MEB επάνω στην οποία θα χτιστεί το μοντέλο.

Η πληροφορία έρχεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχαμε μάθει και για την έναρξη παραγωγής της όγδοης γενιάς του Golf, τον Ιούνιο του 2019.

Να θυμίσουμε ότι το πρωτότυπο του I.D. είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού το 2016 και αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό μοντέλο για την εταιρεία, το οποίο θα την οδηγήσει στη νέα, ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Volkswagen I.D. Concept

Πρόκειται για ένα χάτσμπακ λίγο μεγαλύτερο από το Golf που όμως θα έχει χώρους εφάμιλλους με του Passat, και θα κινείται από ηλεκτροκινητήρα 170 PS με ενεργειακή αυτονομία 400-600 km. Η ευκολία οδήγησης και η προηγμένη τεχνολογία θα το χαρακτηρίζουν, ενώ η φόρτισή του θα μπορεί να φτάνει το 80% μέσα σε μόλις μισή ώρα.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

TAGS
node/39675

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει η εξέλιξή του και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σχετικά με την αντικατάσταση του θρυλικού πλέον Nissan GT-R έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο από τον τελευταίο Οκτώβριο έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πως η απάντηση είναι θετική ως προς αυτό το πρότζεκτ.

Πρόσφατα μάλιστα, ο COO (Chief Operating Officer) της Nissan Motor Co. ανέφερε σε συνέντευξή του στο Automotive News πως η εταιρεία ήδη δουλεύει επάνω στην επόμενη γενιά του μοντέλου και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα είναι έτοιμη μέσα στο 2023.

Επιβεβαίωσε δε πως γίνονται μελέτες και πάνω σε υβριδικό σύστημα, όπως άλλωστε είχαμε ξαναγράψει τον προηγούμενο Οκτώβριο, το οποίο θα έχει τις ρίζες του στους αγώνες και θα είναι KERS (Kinetic Energy Recovery System). Η χρήση του τελευταίου πάντως δε θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένη.

Δείτε ακόμα: "Συγκρίνουμε" στην Ιταλία Nissan GT-R και Lamborghini Urus

TAGS
node/39672

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Η επόμενη διετία αναμένεται ιδιαίτερα παραγωγική για την γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Με την γκάμα της αυτήν τη στιγμή να περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback και η επερχόμενη ναυαρχίδα DS 9 να προστεθεί σε αυτά στις αρχές του 2021.

Ωστόσο μιλώντας στο βρετανικό Auto Express, ο επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως το πλάνο περιλαμβάνει έξι μοντέλα συνολικά. Χωρίς να το επιβεβαιώσει συγκεκριμένα, ο Alain Descat δήλωσε πως σαφώς θα ήθελε ένα τέτοιο συμπλήρωμα στην γκάμα.

Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μιλάμε για ουσιαστικά για δύο εκδόσεις του μοντέλου, μια συμβατική χάτσμπακ και μια με crossover χαρακτήρα. Το πιθανότερο είναι επίσης πως το μοντέλο θα βασιστεί στην νέα γενιά της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα έχει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία άρα και συμβατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αντί μόνο για την plug-in δυνατότητα που έχει η σημερινή.

Όσο για το έκτο μοντέλο, αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι ένα μεγάλο SUV. Αν και ο Descat δεν επιβεβαίωσε καθαρά ούτε αυτή την είδηση λέγοντας πως η γκάμα δεν είναι ακόμα αυστηρά αποφασισμένη, συμφώνησε πως «Ένα τέτοιο μοντέλο έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μιλάς για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση».