Τμήμα της Maserati θα κατασκευάζει ειδικά αυτοκίνητα για λίγους

Τμήμα της Maserati θα κατασκευάζει ειδικά αυτοκίνητα για λίγους

Πέρα από τη βασική γκάμα των μοντέλων της, η Ιταλική εταιρία έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ένα τμήμα για πιο ειδικά, περιορισμένης παραγωγής και sur-mesure αυτοκίνητα.

Οι δημιουργίες της Maserati ίσως να μην κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν τη λάμψη αυτών της Ferrari, αυτό όμως δεν σημαίνει πως περνάνε απαρατήρητες. Η φίρμα έχει σίγουρα το κοινό της, μία σημαντική ιστορία και, όπως φαίνεται, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κάνει κάτι με αυτό. Να δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα το οποίο θα κατασκευάζει αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής ή ακόμα και one-off, για πελάτες της με την αντίστοιχη οικονομική επιφάνεια. 

Η είδηση αυτή προέκυψε από τον ίδιο τον αρχιμηχανικό της Maserati, Davide Danesin, στα πλαίσια μίας συνέντευξης που έδωσε στο Βρετανικό περιοδικό Top Gear. Το τμήμα αυτό δεν θα ασχολείται απλά με customization ή ειδικές σειρές υπαρχόντων μοντέλων, όπως κάνει το Fuoriserie. Θα είναι σε θέση να εξελίσσει μοντέλα από την αρχή, διαθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία, σε κάθε επίπεδο. 

Χρησιμοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες, της MC 20 και της GranTurismo, εύκολα μπορεί να σχεδιάσει τελείως νέα αυτοκίνητα, με τη φινέτσα και το δυναμισμό της Maserati αλλά πιο ξεχωριστά και συλλεκτικά. Ένα πρώτο δείγμα γραφής αναμένεται να έρθει με το εικονιζόμενο Project 24, μία έκδοση πίστας της MC20.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα οδηγήσει σε 62 συνολικά αντίτυπα, ειδικά εξελιγμένα για track only χρήση. Η ισχύς τους υπολογίζεται να αγγίζει τους 740 ίππους (+120 ίππους από τη συμβατική έκδοση) ενώ το βάρος θα περιορίζεται μόλις στα 1.250 κιλά. Από εκεί και πέρα, Θα ακολουθήσουν και άλλα project, για μοντέλα δρόμου και πίστας, ενώ όποιος έχει αρκετά παχύ πορτοφόλι και θέλει κάτι μοναδικό -μόνο για τον εαυτό του- δεν έχει παρά να το ζητήσει. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube