Τι μάθαμε για το πρώτο B-SUV της Alfa Romeo;

Τι μάθαμε για το πρώτο B-SUV της Alfa Romeo;

Το 2024 η Alfa Romeo θα συμπληρώσει τη γκάμα της με ένα B-SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από την Tonale και θα είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρικό αλλά και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το 2024 η Alfa Romeo θα συμπληρώσει τη γκάμα της με ένα μικρό crossover που θα είναι κάτω από την Alfa Romeo Tonale.

Στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου, η Alfa Romeo έκλεψε τις εντυπώσεις με τη νέα 33 Stradale, μια ενσάρκωση της παλιάς μυθικής Alfa Romeo 33 Tipo του 1960, που έχει όμως τις βάσεις της στην Maserati MC20.

Ωστόσο, πέρα από εντυπωσιακά και εξωτικά μοντέλα, αυτό που κυρίως έχει ανάγκη η Alfa Romeo είναι να πουλάει αυτοκίνητα. Πιο mainstream φυσικά, όπως η Alfa Romeo Tonale που πάει καλά στην αγορά, αλλά δεν αρκεί.

Έτσι, η μιλανέζικη φίρμα αποφάσισε να επιστρέψει και στο πιο εμπορικό B-segment με ένα μικρό crossover, οι πρώτες εικόνες του οποίου διέρρευσαν πριν από λίγες μέρες. 

Είναι ο μακρινός ξάδερφος των Peugeot E-2008, Opel Mokka και Jeep Avenger και θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και τουλάχιστον μία ηλεκτρική έκδοση. Τι γνωρίζουμε όμως για το πρώτο B-SUV της μιλανέζικης φίρμας που θα είναι παράλληλα και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο;

Alfa Romeo

Πλαίσιο: Το μικρό SUV θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα e-CMP του ομίλου Stellantis, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης (με ήπια υβριδικά συστήματα) όσο και μια 100% ηλεκτρική διαμόρφωση. Επομένως, θα είναι ένα αυτοκίνητο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς

Κινητήρες εσωτερικής καύσης: Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις θα χρησιμοποιούν τον -δοκιμασμένο σε πολλά μοντέλα του ομίλου Stellantis- 3κύλινδρο 1.2 τούρμπο με mild-hybrid σύστημα 48V. Για τους λάτρεις του ντίζελ, σημειώνουμε ότι θα είναι απίθανο να κυκλοφορήσει στην αγορά μια τέτοια έκδοση.

Alfa Romeo

Ηλεκτρικοί κινητήρες: Είναι βέβαιο είναι ότι νέο ιταλικό B-SUV θα προσφέρει τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Με την καταγωγή της Alfa Romeo, αυτή θα είναι η παραλλαγή των 156 PS/260 Nm με μπαταρία 51 kWh. Χωρητικότητα που θα του προσφέρει αυτονομία περίπου 400 km, σύμφωνα πάντα με το πρότυπο WLTP,

Εμφάνιση: Οι συνολικές αναλογίες του μοντέλου θα είναι αντίστοιχες ενός Peugeot 2008, με το μικρό SUV της Alfa Romeo να διατηρεί τη διάσημη τριγωνική μάσκα με τα διώροφα φωτιστικά σώματα. Το πάνω τμήμα φιλοξενεί τα φώτα ημέρας και το από κάτω τους προβολείς. Οι ζάντες θα φέρουν μια αναθεωρημένη εκδοχή του μοτίβου που παραπέμπει στα παλιά τηλεφωνικά καντράν, ενώ το χερούλι της πίσω πόρτας θα είναι κρυμμένο στην παχιά κολόνα C. Τα πίσω φώτα με τη σειρά τους ακολουθούν το μοτίβο τριών ξεχωριστών φώτων.

Alfa Romeo

Καμπίνα: Δεν θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό συγκριτικά με την μεγαλύτερη Tonale, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να έχει ήδη αποκαλυφθεί από τις πρώτες διαρροές.

Το νέο B-SUV της Alfa Romeo θα λανσαριστεί στις αρχές του 2024 και θα κατασκευάζετε στο εργοστάσιο της Stellantis που βρίσκεται στην Πολωνία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube