Τι καινούριο φέρνει μαζί του το νέο Suzuki Swift; [video]

Τι καινούριο φέρνει μαζί του το νέο Suzuki Swift; [video]

H νέα γενιά του Suzuki Swift έκανε την εμφάνισή της στο Japan Mobility Show πριν από μερικές ημέρες.

Suzuki Swift

Σε συνέχεια της παρουσίασης τους άκρως επιτυχημένου αυτοκινήτου πόλης που ακούει στο όνομα Suzuki Swift, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες λεπτομέρειες της έκδοσης παραγωγής για την εγχώρια αγορά.

Το επερχόμενο Suzuki Swift, έχοντας να αντιμετωπίσει ισχυρούς παίχτες, όπως το ανανεωμένο Hyundai i20, το Toyota Yaris, το Opel Corsa, και το Renault Clio αναβαθμίστηκε τεχνολογικά για να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική του πορεία.

Παρατηρώντας το εξωτερικά, η αλήθεια είναι ότι δεν θα εντοπίσεις ριζικές αλλαγές. Οι Ιάπωνες κατάφεραν να δώσουν μία πιο φρέσκια και νεανική σχεδίαση, διατηρώντας το μοντέλο τους άμεσα αναγνωρίσιμο. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα αποκτούν μία σαφώς πιο γωνιώδη εικόνα, εξαιτίας της τετραγωνοποίησής τους. Η κυψελοειδής μάσκα είναι πλέον λίγο μικρότερη, με το σήμα της Suzuki να τοποθετείται κάτω από το καπό, το οποίο έχει ανασηκωθεί, με σκοπό να είναι πιο ασφαλές για τους πεζούς σε περίπτωση σύγκρουσης.

H τέταρτη γενιά του Suzuki Swift έρχεται με πολλές τεχνολογίες και συστήματα ασφαλείας, για να πάρει επίκαιρο απέναντι στον αξιόλογο ανταγωνισμό

Suzuki Swift

H μεγαλύτερη ίσως αλλαγή έχει να κάνει με τις χειρολαβές, οι οποίες δεν βρίσκονται στην πίσω κολόνα αλλά στα πάνελ των θυρών. 
Στο εσωτερικό, η σχεδίαση του ταμπλό θα λέγαμε πως είναι οδηγοκεντρική. Ο πίνακας οργάνων παραμένει αναλογικός, με μία μικρή οθόνη στη μέση, ενώ στο κέντρο συναντάμε μία έγχρωμη οθόνη αφής 9”, όμοια με αυτή του S-Cross.

Στο κομμάτι του εξοπλισμού, η Suzuki δεν κάνει καμία απολύτως έκπτωση. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, αυτόματος κλιματισμός, GPS, αλλά και δυνατότητα εισόδου και εκκίνησης του κινητήρα χωρίς κλειδί. Παράλληλα, το Swift διαθέτει την εφαρμογή Suzuki Connect, με 24ωρη εξυπηρέτηση και παρακολούθηση της κατάστασης του αυτοκινήτου μέσω smartphone.

Κάτω από το καπό του Suzuki Swift 4ης γενιάς τοποθετείται ένας νέος 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 lt. Ανάλογα με την έκδοση, η κίνηση μπορεί να μεταδίδεται είτε στους εμπρός, είτε και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου CVT.

Suzuki Swift

Διαθέσιμες είναι επίσης και ήπια υβριδικές εκδόσεις, οι οποίες αντλούν ενέργεια κατά την επιβράδυνση για να φορτίσουν τη μπαταρία και να βοηθήσουν το θερμικό κινητήρα μειώνοντας την κατανάλωση και βελτιώνοντας τη συνολική του απόδοση.

Ιδιαιτέρως πλούσια τέλος, είναι και η ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας, με το ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης να φιλοξενεί την τελευταία έκδοση του πακέτου Suzuki Safety Support, που μεταξύ άλλων ενσωματώνει κάμερα 360 μοιρών, προειδοποίηση και υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα ενεργής πέδησης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, αισθητήρα μεγάλης σκάλας φώτων και πολλά ακόμη
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube