Θα ξαναγίνει σουπερμίνι το DS 3;

Θα ξαναγίνει σουπερμίνι το DS 3;

H DS Automobile εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου ηλεκτρικού σουπερμίνι που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του DS 3 Crossback στην γκάμα της.

DS 3

Το 2019 η DS Automobile, για να διεκδικήσει και αυτή ένα μερίδιο από την δημοφιλή κατηγορία των B-SUV, μετέτρεψε το DS 3 από σουπερμίνι σε crossover δημιουργώντας DS 3 Crossback.

Τώρα όμως, που η ώρα της αντικατάστασης του πλησιάζει, το αφεντικό της γαλλικής φίρμας, η Béatrice Foucher, δήλωσε στο βρετανικό Autocar ότι η εταιρεία κάνει σκέψεις να επιστρέψει το DS 3 πίσω στις σουπερμίνι ρίζες του. 

Θυμίζουμε ότι η γαλλική μάρκα έχει δεσμευτεί ότι από το 2024 θα διαθέτει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, πράγμα που σημαίνει ότι ο διάδοχος του DS 3 θα είναι σίγουρα ηλεκτρικός και πιθανότατα θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα STLA που εξελίσσεται από το γκρουπ Stellantis.

DS 3

«Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την ιστορία του DS3 και θέλουμε να απευθυνθούμε σε ένα νέο κοινό, βέβαια, τα μικρά μοντέλα αποτελούν ρίσκο καθώς έχουν μικρότερο περιθώριο κέρδους για εμάς» πρόσθεσε η Foucher.

Μπορεί η DS να εξετάζει την επιστροφή του DS 3 ως ηλεκτρικό σουπερμίνι, αλλά όπως ανέφερε και η CEO της, η εταιρεία πρέπει να μελετήσει καλά την τάση της αγοράς που όπως όλοι γνωρίζουμε κυριαρχείται πλέον από SUV και crossover. Εκτός βέβαια και εάν η ηλεκτροκίνηση αλλάξει και αυτό τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube