Θα προκύψει αυτοκίνητο δρόμου από τη συνεργασία McLaren-Honda;

Θα προκύψει αυτοκίνητο δρόμου από τη συνεργασία McLaren-Honda;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο εταιρίες να φτιάξουν μαζί και αυτοκίνητο δρόμου.

Honda και McLaren ψάχνουν τρόπους να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και εκτός Formula 1, στα αυτοκίνητα δρόμου, όπως επιβεβαίωσε το αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας της McLaren, Martin Whitmarsh.

Το ότι μετά από 23 χρόνια θα ξαναδούμε μονοθέσια «McLaren-Honda» στις πίστες της F1, το 2015, είναι δεδομένο. Ο Martin Whitmarsh όμως, στο περιθώριο του πρόσφατου Ουγγρικού GP στο Hungaroring, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτή η συνεργασία να... βγει και στο δρόμο.

«Το συμβόλαιό μας με τη Honda έγινε αποκλειστικά για την F1, όμως εδώ στη McLaren ενδιαφερόμαστε και για τις τεχνολογίες των αυτοκινήτων δρόμου, και δεν το κρύβουμε καθόλου. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο συνεργάτη για τα αυτοκίνητα παραγωγής μας, και θα ήταν πολύ θετικό να ξεκινήσουμε κάτι τέτοιο με τη Honda».

Πάντως είναι γεγονός ότι ο καρπός μιας τέτοιας συνεργασίας δεν θα προκύψει σύντομα. Άλλωστε η McLaren εξελίσσει μόνη της το επόμενο μοντέλο της, την πολυαναμενόμενη «P13», που πρόκειται να ανταγωνιστεί την Porsche 911. «Η 12C θα παράγεται για αρκετά χρόνια ακόμα, η Ρ1 μόλις παρουσιάστηκε και η Ρ13 βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Θα περάσουν χρόνια μέχρι να δείτε τον καρπό μιας ενδεχόμενης συνεργασίας», δήλωσε ο Martin Whitmarsh.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube