Τέσσερις δίμετροι μέσα σε ένα Koenigsegg Gemera [video]

Τέσσερις δίμετροι μέσα σε ένα Koenigsegg Gemera [video]

O Christian von Koenigsegg περνάει από την θεωρία στην πράξη και μας παρουσιάζει την ευρυχωρία και την πρακτικότητα του νέου Mega-GT Gemera.

Το Koenigsegg Gemera “παρουσιάστηκε” στην Έκθεση της Γενεύης και είναι το πρώτο 4θέσιο μοντέλο της σουηδικής φίρμας. Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδρυτή και CEO της εταιρίας, είναι και το πρώτο Mega-GT στον κόσμο.

Το υβριδικό Gemera χρησιμοποιεί έναν 2λιτρο 3κύλινδρο twin-turbo κινητήρα τεχνολογίας Freevalve (ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βαλβίδες) απόδοσης 600 ίππων και μαζί με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης η συνδυαστική ισχύς ξεπερνά τους 1.700 ίππους. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει το εργοστάσιο για το τετρακίνητο Gemera κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε λιγότερο από 2”, 0-200 km/h σε λιγότερο από 5” και τελική ταχύτητα 400 km/h.

Gemera Interior

Πέρα όμως από τις επιδόσεις που συμβαδίζουν με το DNA της Koenigsegg, το νέο Gemera προσφέρει χώρους για τέσσερις ψηλούς επιβάτες και τέσσερις βαλίτσες. Στο 10λεπτο walk-through video ο Christian von Koenigsegg μας παρουσιάζει την ευρυχωρία του νέου Mega-GT και αρκετές λεπτομέρειες που βοήθησαν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου project.

[Πηγή: Koenigsegg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube