Koenigsegg Gemera: Τετραθέσιο υβριδικό Mega-GT με 1.724 PS [video]

Koenigsegg Gemera: Τετραθέσιο υβριδικό Mega-GT με 1.724 PS [video]

Το Gemera, το πρώτο Koenigsegg με χώρο για τέσσερα άτομα, θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 300 μονάδων!

Μπορεί η έκθεση Γενεύης να ματαιώθηκε, όμως η Koenigsegg αποφάσισε να μείνει στον εκθεσιακό χώρο αξιοποίώντας το περίπτερο που είχε κατασκευάσει για την παρουσίαση των νέων της μοντέλων. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το νέο Gemera, το πρώτο τετραθέσιο Koenigsesgg και το πρώτο Mega-GT στον κόσμο που συνδυάζει ευρύχωρη καμπίνα με υβριδικό σύστημα κίνησης 1.724 PS!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Το υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελέιται από ένα τρικύλινδρο twin-turbo κινητήρα Freevalve χωρητικότητας 2,0 λίτρων με απόδοση 608 PS (δικαιολογεί απόλυτα το το ψευδώνυμο "Tiny Friendly Giant") και τρεις ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν τετρακίνηση και torque vectoring σε όλους τους τροχούς, ενώ το όχημα διαθέτει και τετραδιεύθυνση.

Η συνδυαστική απόδοση του Gemera είναι 1.724 PS (1.27 megawatts) και 3.500 Nm (!) επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 1,9" και τελική ταχύτητα 400 km/h παρά το βάρος των 1.715 kg (στεγνό). Επιπλέον, για να μην ξεχνάμε και την οικολογία, το αυτοκίνητο μπορεί να έχει ουδέτερο αποτύπωμα COαν ο ιδιοκτήτης επιλέξει βιοκαύσιμο όπως το Vulcanol για το θερμικό μοτέρ (υποστηρίζει επίσης E85 και κανονική βενζίνη), ενώ η συνδυαστική αυτονομία με γεμάτο ντεπόζιτο και μπαταρία σε πλήρη φόρτιση αγγίζει τα 1.000 km!

Koenigegg Gemera

Σχεδιαστικά, το Gemera μοιάζει έχει ιδιαίτερες αναλογίες που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα εξωτικά αυτοκίνητα, όμως διατηρεί ενιαίο παρμπρίζ και πλευρικά παράθυρα που χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα της Koenigsegg. Στο εμπρός μέρος η μεγάλη εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα και τα φώτα LED που ενσωματώνονται πάνω στις όμορφες καμπύλες των φτερών είναι εμπνευσμένα από το πρώτο Koenigsegg CC του 1996.

Στο προφίλ βρίσκουμε δύο εισαγωγές αέρα σε σχήμα σταγόνας που συμβάλλουν στην ψύξη του μοτέρ, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή τύπου ducktail, τα λεπτά φώτα LED, οι μεγάλοι αεραγωγοί και οι εξατμίσεις Akrapovic από τιτάνιο που είναι τοποθετημένες εκατέρωθεν του πίσω παρμπρίζ.

 

Koenigsegg Gemera

Οι δύο τεράστιες πόρτες KATSAD (Koenigsegg Automated Twisted Synchrohelix Actuation Doors) ανοίγουν προς τα πάνω διευκολύνοντας την πρόσβαση στην καμπίνα μέσω του μεγάλου ανοίγματος. Το monocoque πλαίσιο από ανθρακονήματα έχει ιδιαίτερα αυξημένη ακαμψία εξαλείφοντας την ανάγκη για μεσαίες κολώνες.

Σύμφωνα με τον Christian Von Koenigsegg, στο εσωτερικό του Gemera μπορούν να φιλοξενηθούν 4 ενήλικες επιβάτες με ύψος 2 μέτρων. Επιπλέον, έως και 4 βαλίτσες κανονικού μεγέθους θα χωρέσουν στους δύο χώρους αποσκευών (εμπρός και πίσω).

Οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε δύο μεγάλες οθόνες αφής που ενσωματώνουν το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, θήκες για ασύρματη φόρτιση των συσκευών τους, ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, ηχοσύστημα 11 ηχεία, κάμερες στο εσωτερικό και το εξωτερικό του οχήματος, θερμαινόμενα καθίσματα με memory foam, τριζωνικό κλιματισμό και 8 ποτηροθήκες! Επιπλέον, ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει έξι "έξυπνους" αερόσακους, σύστημα ευστάθειας, ABS, υποδοχές Isofix στα πίσω καθίσματα και πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Koenigsegg Gemera

Αν μετά από όλα αυτά που διαβάσατε θεωρείται πως το Gemera είναι πρωτότυπο κάνετε λάθος, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την παραγωγή του σε περιορισμένο αριθμό 300 αυτοκινήτων, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει την τιμή αγοράς η οποία σίγουρα θα αποτελείται από αρκετά ψηφία!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube