node/28437

Tesla: Το νέο Roadster θα σπάσει όλα τα ρεκόρ επιτάχυνσης [video]

Η εταιρεία αποκάλυψε τη μορφή του νέου της σπορ μοντέλου, και μεταξύ άλλων την πληροφορία ότι θα μπορεί να πετύχει 0-96 km/h σε 1,9”.

Αν και η επίσημη παρουσίασή του είναι ακόμα σχεδόν τρία χρόνια μακριά, η Tesla αποκάλυψε τη μορφή που θα έχει η νέα γενιά του σπορ μοντέλου της.

Το νέο Tesla Roadster, είναι ένα επιθετικό κι εντυπωσιακό 4θέσιο μοντέλο με οροφή τύπου τάργκα. Με ένα κομμάτι που θα αφαιρείται δηλαδή ώστε το αμάξωμα να μετατρέπεται σε ανοιχτό.Την κίνηση θα δίνουν τρεις ηλεκτροκινητήρες, ένας για τους μπροστινούς και από ένας για κάθε πίσω τροχό. Έτσι το νέο Roadster θα είναι τετρακίνητο ενώ θα έχει και ενεργό torque vectoring.

Παράλληλα, ο Elon Musk, αποκάλυψε και μερικές από τις επιδόσεις του, με μερικές από τις επιταχύνσεις να είναι οι καλύτερες που θα έχει πετύχει ποτέ «πολιτικό» αυτοκίνητο δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tesla Model 3, πλήρεις προδιαγραφές [video]

Τα 0-96 km/h (0-60 mph δηλαδή) θα επιτυγχάνονται σε μόλις 1,9”, τα 0-160 km/h σε 4,2” ενώ τα 402 m (ένα τέταρτο του μιλίου) σε 8,9”. Ο Musk δήλωσε πως θα είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο δρόμου σπάει το όριο των 9”.

Πολύ εντυπωσιακές είναι και οι πληροφορίες ότι η τελική ταχύτητα θα ξεπερνάει τα 400 km/h και ότι η αυτονομία του θα μπορεί να αγγίξει τα 1.000 km (620 km για την ακρίβεια) με μια φόρτιση, κάτι που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κόλαση η παραγωγή του Model 3, 63.000 ακυρώσεις

«Ο σκοπός που εξελίσσουμε αυτό το αυτοκίνητο είναι να πετύχουμε ένα πραγματικά καίριο πλήγμα στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Στο μέλλον, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι σα να οδηγείς ατμομηχανή», δήλωσε ο Musk.Η νέα γενιά του Roadster, που ήταν και το πρώτο μοντέλο παραγωγής της εταιρείας, πίσω στο 2008, είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί επίσημα το 2020, με τιμή κοντά στα $200.000. Για τους ενδιαφερόμενους, προκαταβολές ύψους $50.000 γίνονται ήδη δεκτές.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

TAGS
node/39675

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει η εξέλιξή του και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σχετικά με την αντικατάσταση του θρυλικού πλέον Nissan GT-R έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο από τον τελευταίο Οκτώβριο έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πως η απάντηση είναι θετική ως προς αυτό το πρότζεκτ.

Πρόσφατα μάλιστα, ο COO (Chief Operating Officer) της Nissan Motor Co. ανέφερε σε συνέντευξή του στο Automotive News πως η εταιρεία ήδη δουλεύει επάνω στην επόμενη γενιά του μοντέλου και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα είναι έτοιμη μέσα στο 2023.

Επιβεβαίωσε δε πως γίνονται μελέτες και πάνω σε υβριδικό σύστημα, όπως άλλωστε είχαμε ξαναγράψει τον προηγούμενο Οκτώβριο, το οποίο θα έχει τις ρίζες του στους αγώνες και θα είναι KERS (Kinetic Energy Recovery System). Η χρήση του τελευταίου πάντως δε θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένη.

Δείτε ακόμα: "Συγκρίνουμε" στην Ιταλία Nissan GT-R και Lamborghini Urus

TAGS
node/39672

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Η επόμενη διετία αναμένεται ιδιαίτερα παραγωγική για την γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Με την γκάμα της αυτήν τη στιγμή να περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback και η επερχόμενη ναυαρχίδα DS 9 να προστεθεί σε αυτά στις αρχές του 2021.

Ωστόσο μιλώντας στο βρετανικό Auto Express, ο επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως το πλάνο περιλαμβάνει έξι μοντέλα συνολικά. Χωρίς να το επιβεβαιώσει συγκεκριμένα, ο Alain Descat δήλωσε πως σαφώς θα ήθελε ένα τέτοιο συμπλήρωμα στην γκάμα.

Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μιλάμε για ουσιαστικά για δύο εκδόσεις του μοντέλου, μια συμβατική χάτσμπακ και μια με crossover χαρακτήρα. Το πιθανότερο είναι επίσης πως το μοντέλο θα βασιστεί στην νέα γενιά της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα έχει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία άρα και συμβατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αντί μόνο για την plug-in δυνατότητα που έχει η σημερινή.

Όσο για το έκτο μοντέλο, αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι ένα μεγάλο SUV. Αν και ο Descat δεν επιβεβαίωσε καθαρά ούτε αυτή την είδηση λέγοντας πως η γκάμα δεν είναι ακόμα αυστηρά αποφασισμένη, συμφώνησε πως «Ένα τέτοιο μοντέλο έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μιλάς για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση».