Tesla: «Κόλαση» η παραγωγή του Model 3, 63.000 ακυρώσεις

Tesla: «Κόλαση» η παραγωγή του Model 3, 63.000 ακυρώσεις

Εάν παραγγείλεις σήμερα, θα παραλάβεις το αυτοκίνητό σου σε 12 έως 18 μήνες, όμως ο Musk λέει πως η εταιρεία είναι στην καλύτερη στιγμή της.

Παρότι οι παραδόσεις του ολοκαίνουργιου, βασικού μοντέλου της Tesla έχουν ήδη ξεκινήσει, γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Για τον απλούστατο λόγο ότι με αντίστοιχο ρυθμό προχωράει και η παραγωγή του, αν και η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει ότι θα αρχίσει να αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό.

Προς το παρόν μόνο 30 άνθρωποι έχουν παραλάβει το αυτοκίνητό τους, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση-παρουσίαση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι προπαραγγελίες όμως για το αυτοκίνητο είχαν φτάσει στις 518.000 κι έτσι έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ουρά στις παραδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tesla Model 3: Πλήρεις προδιαγραφές [video]

Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν παραγγείλεις ένα Model 3 σήμερα, θα το παραλάβεις σε διάστημα 12 με 18 μηνών. Προφανώς αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε καθόλου σε αρκετούς από αυτούς που το είχαν παραγγείλει, γι’ αυτό και προχώρησαν στην ακύρωση της παραγγελίας τους.

Ο Elon Musk αποκάλυψε ότι περίπου 63.000 παραγγελίες έχουν ήδη ακυρωθεί μέσα στον προηγούμενο χρόνο, χαρακτήρισε όμως το μέγεθος ως «ασήμαντο». Ο ίδιος πιστεύει πως με μικρή προσπάθεια στην προώθηση, οι παραγγελίες μπορούν να εκτοξευθούν και πάλι, δε βρίσκει όμως κανένα νόημα σε αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στα μέσα του 2018 η κορυφαία έκδοση του Tesla Model 3

«Είναι σα να έχεις ένα εστιατόριο στο οποίο υπάρχει ήδη πολύ μεγάλος χρόνος αναμονής και να παροτρύνεις τους πελάτες σου να παραγγέλνουν συνεχώς κι άλλα πιάτα» δήλωσε.

Ωστόσο, μέχρι το τέλος του χρόνου η εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι θα έχει αυξήσει την παραγωγή της στα 5.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα, ενώ στις αρχές του 2018 το νούμερο αυτό θα διπλασιαστεί.

Πάντως, ο Musk δείχνει να μην ανησυχεί -τουλάχιστον στις δηλώσεις του- λέγοντας: «Όταν έλεγα ότι η παραγωγή του Model 3 θα είναι μια κόλαση, το εννοούσα. Το γνωρίζαμε αυτό, το επιλέξαμε. Δε μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση τώρα. Ωστόσο, αισθάνομαι ότι είναι η καλύτερη στιγμή στην οποία έχει βρεθεί ποτέ η εταιρεία».

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube