Tesla Model Y: Λανσάρισμα του νέου SUV σε λίγους μήνες;

Tesla Model Y: Λανσάρισμα του νέου SUV σε λίγους μήνες;

Παρά τις σημαντικές απώλειες του προηγούμενου 3μήνου, η Tesla φτιάχνει εργοστάσια και προχωρά σε λανσαρίσματα. Το Model Y, ένα SUV προερχόμενο από το Model 3, θα λανσαριστεί μέχρι το τέλος του 2020 στις ΗΠΑ, αλλά όχι πριν από το 2022 στην Ευρώπη.

Η Tesla καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να είναι σε θέση να τηρήσει τις υποσχέσεις της για το νέο Model Y. Η καλιφορνέζικη φίρμα επιβεβαίωσε πράγματι κατά την παρουσίαση των 3μηνιαίων αποτελεσμάτων ότι το εργοστάσιο στο Fremont ανασυγκροτήθηκε για να φιλοξενήσει το νέο SUV, του οποίου τα πρώτα κομμάτια πρέπει να βγουν από την αμερικανική παραγωγική μονάδα έως τα μέσα του 2020.

Η Tesla θα συναρμολογεί το Model 3 και το Model Y στο Fremont, καθώς αμφότερα μοιράζονται πολλά εξαρτήματα. Το Model Υ θα έχει επομένως το ίδιο πακέτο μπαταριών με το Model 3, αλλά με μικρότερη αυτονομία (βαρύτερο και ψηλότερο) και τιμή που θα πρέπει να είναι περίπου 10% παραπάνω από αυτή του Model 3. Το Model Υ θα πρέπει ωστόσο να διαθέτει ανώτερο εσωτερικό.

tesla model y

Παρά τις συσσωρευμένες απώλειες του προηγούμενου 3μήνου, ο Elon Musk έχει ήδη ανακοινώσει την επιστροφή στην κανονικότητα και στα κέρδη στο εγγύς μέλλον. Με άλλα λόγια, το εμπορικό λανσάρισμα του Model Y κατέστη ήδη ζωτικής σημασίας, καθώς θα πρέπει να είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα μοντέλα για την Tesla, χάρη στην κοινή χρήση εξαρτημάτων και της πλατφόρμας με το Model 3.

tesla model y

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube