Tesla: Ζημιές αλλά ο Musk ποντάρει σε μια παγκόσμια ανάπτυξη

Tesla: Ζημιές αλλά ο Musk ποντάρει σε μια παγκόσμια ανάπτυξη

Για το 2019 προβλέπονται συνολικές πωλήσεις που μπορεί να φτάσουν και τις 400.000 οχήματα. 

Ο Elon Musk, αφού αναφέρθηκε σε μια εκπληκτικά μεγάλη απώλεια κερδών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, επεσήμανε ότι πιστεύει σε μια θεαματική ανάπτυξη που θα έρθει με μια πραγματικά παγκόσμια εταιρεία.

«Αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια με ρυθμό 50-100%», δήλωσε ο Musk. 
«Μπορούμε να κατανοήσουμε μόνο έναν εκθετικό ρυθμό ανάπτυξης. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, τα αποτελέσματα θα είναι καταπληκτικά. Και νομίζω ότι θα συνεχιστεί», είπε.

Προς το παρόν, οι πωλήσεις ρεκόρ δεν ήταν αρκετές για τη δημιουργία σταθερών κερδών της Tesla. Η εταιρεία έχασε $ 389 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο, πολύ περισσότερα από ό,τι οι αναλυτές είχαν προβλέψει - ακόμα και όταν οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 50% που ισοδυναμεί σε $ 6,35 δισ. 

Η Musk και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Zachary Kirkhorn δήλωσαν σε μια επιστολή προς τους μετόχους ότι η εταιρεία θα επιδιώξει καθαρό κέρδος το τρίτο τρίμηνο, αν και η συνεχής αύξηση του όγκου πωλήσεων και η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας είναι το κυρίως ζητούμενο.

Η Tesla σημειώνει ότι το εργοστάσιο στο Fremont της Καλιφόρνια έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για τη συναρμολόγηση του crossover Model Y, με την παραγωγή να ξεκινάει το φθινόπωρο του 2020. Ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα προβλέπεται να αρχίσει να κατασκευάζει το Model 3 πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο Musk είπε επίσης πως βρίσκεται σε εξέλιξη η επιλογή τοποθεσίας για ένα εργοστάσιο στην Ευρώπη. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πωλήσεις, η Tesla (η οποία δεν αναφέρει τις πωλήσεις ανά χώρα) δήλωσε ότι το Model 3 προσεγγίζει όγκους πωλήσεων ίδιου με αυτούς καθιερωμένων premium ανταγωνιστών στην Ευρώπη. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του πιο προσιτού μοντέλου Tesla ανήλθαν σε 77.634 το τρίμηνο. Η Tesla δήλωσε επίσης ότι πούλησε 17.722 από τα μεγαλύτερα μοντέλα της S και τα μοντέλα X crossovers.

Ο Kirkhorn δήλωσε ότι η μέση τιμή πώλησης του Model 3 ήταν κάτω από τα $ 50.000, αλλά τα περιθώρια κέρδους βελτιώθηκαν καθώς η κατασκευή έγινε πιο αποτελεσματική.

Η εταιρεία τέλος επιβεβαίωσε ότι οι προβλέψεις για συνολικές πωλήσεις για το 2019 υπολογίζονται σε 360.000 έως 400.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube