Την επόμενη εβδομάδα το λανσάρισμα της Ferrari F12 GTO

Την επόμενη εβδομάδα το λανσάρισμα της Ferrari F12 GTO

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ferrari θα αποκαλύψει τη σκληροπυρηνική F12 Berlinetta την επόμενη εβδομάδα.

Ο αρχικός προγραμματισμός για την αποκάλυψη της F12 GTO ή Speciale από τη μοντενέζικη φίρμα ήταν για την IAA 2015, στη Φρανκφούρτη.

Οι ιθύνοντες νόες του Cavallino Rampante όμως αποφάσισαν ότι αρκούσε η επίσημη παρουσίαση της 488 Spider ως ατραξιόν για το σταντ της ιταλικής εταιρείας, οπότε αποφάσισαν να μεταθέσουν την παρουσίαση του σκληροπυρηνικού σούπερκαρ. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι αυτή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και ότι το αυτοκίνητο θα είναι σχεδόν ίδιο με το κίτρινο πρωτότυπο προ-παραγωγής που έχουμε δει να τριγυρίζει στη εργοστάσιο της Ferrari, στο Maranello.

Η νέα Ferrari F12 GTO θα διαθέτει σημαντικά πιο αεροδυναμικό αμάξωμα από την κορυφαία της γκάμας στάνταρ F12 Berlinetta [οδηγούμε video], εξαιρουμένης βέβαια της LaFerrari που έχει ούτως ή άλλως ξεπουλήσει, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα πλευρικούς αεραγωγούς στο ίδιο στιλ με τη θρυλική 250 GTO. Κάτι που, όπως λένε μερικοί, αρκούσε στη Ferrari για να ανασύρει από το χρονοντούλαπο το εμβληματικό προσωνύμιο που την τελευταία φορά είχε χρησιμοποιηθεί το 2010 στην περιορισμένης παραγωγής 599 GTO.



Η νέο αεροδυναμικό αμάξωμα συνδυάζεται με σημαντική «δίαιτα» που, απ’ ό,τι λέγεται, φτάνει τα 200 kg. Το μειωμένο βάρος της F12 GTO έρχονται να υποστηρίξουν επιπλέον 30 άλογα, ανεβάζοντας τη μέγιστη ισχύ του ατμοσφαιρικού 6,3λιτρου V12 στους 770 PS. Μειωμένο βάρος και αυξημένη ισχύς αναμένεται να της επιτρέπουν κατεβαίνει κάτω από τα τρία δευτερόλεπτα στην επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 km/h (F12 Berlinetta σε 3,1”), ενώ η τελική ταχύτητα αναμένεται να ξεπερνά τα 340 km/h.  

Μέχρι στιγμής, η Ferrari δεν έχει ανακοινώσει πού θα φτάσει το νούμερο της παραγωγής, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι και σε αυτή θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, όπως εξάλλου συνέβη και με την 599 GTO, από την οποία κατασκευάστηκαν 599 κομμάτια. Οι φήμες μιλούν για 799 κομμάτια, σε τιμή που θα ξεκινά από τα €323.000+ΦΠΑ.

[Πηγή thesupercarkids.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube