Ferrari F12 GTO: οι πρώτες "επίσημες" φωτογραφίες

Ferrari F12 GTO: οι πρώτες "επίσημες" φωτογραφίες

Η Ferrari F12 Berlinetta αποκτά μια πιο extereme έκδοση με μικρότερο βάρος, μεγαλύτερη ιπποδύναμη και το θρυλικό λογότυπο GTO. Τρεις μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή της, στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες.

Οι παραπάνω φωτογραφίες κατά πάσα πιθανότητα απεικονίζουν τη Ferrari F12 GTO, η οποία είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί σε μερικούς μήνες από τώρα.

Σύμφωνα με το Autogespot.nl οι δύο αυτές φωτογραφίες προέρχονται από screenshot προσωπικού διαμορφωτή, διαθέσιμο μόνο για πελάτες της Ferrari. Τέτοιου τύπου διαρροή έχει συμβεί και προηγουμένως με την 458 Speciale Aperta. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν μπορέσαμε να έχουμε μια πρώτη γεύση από την «καλή» έκδοση της F12 Berlinetta η οποία φημολογείται ότι θα φέρει το εικονικό λογότυπο “GTO”.

Όντως διακρίνουμε κάποια σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν στη θρυλική 250 GTO, άρα είναι λογική η υπόθεση ότι η επερχόμενη F12 θα επαναφέρει την εν λόγω έκδοση. Θα πρέπει ωστόσο να περιμένουμε και την επίσημη επιβεβαίωση της Ferrari.

Οι τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση της ιπποδύναμης κατά 60 ίππους, φτάνοντας τους 800 PS από τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,3 λίτρων. Εκτός από την αύξηση της ιπποδύναμης όμως η F12 GTO θα είναι και γύρω στα 100 κιλά ελαφρύτερη, άρα να περιμένετε σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις.

Μόνο 650 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Η επίσημη παρουσίαση της F12 GTO είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα η Ferrari να αρχίσει να το παρουσιάζει online μέσα στο Καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube