Επίσημο: Νέα Ferrari 488 Spider [video]

Επίσημο: Νέα Ferrari 488 Spider [video]

Η Ferrari αποκάλυψε σιωπηρά τη νέα 488 Spider που θα ντεμπουτάρει στην ΙΑΑ 2015, τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.

Η Ferrari δηλώνει ότι η 488 Spider είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο με κινητήρα V8 στο κέντρο και αφαιρούμενη σκληρή οροφή που κατασκεύασε μέχρι σήμερα. Είναι επίσης το «πιο αεροδυναμικά αποδοτικό spider της Ferrari που κατασκευάστηκε ποτέ».

Το ιταλικό ρόουντστερ θα διατίθεται με αεροδυναμικά βοηθήματα και ειδική αεροδυναμική μελέτη κάτω από το πάτωμα που ενσωματώνει και γεννήτριες στροβιλισμών για τον έλεγχο της ροής του αέρα. Επίσης υπάρχει ηλεκτρικό αλεξηνέμιο πίσω που ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις.

Η 488 Spider στηρίζεται σε ένα χωροδικτύωμα από έντεκα διαφορετικά κράματα αλουμινίου που συνδυάζονται με άλλα ευγενή μέταλλα, όπως μαγνήσιο. Ο συνδυασμός αυτός επιτυγχάνει τις ίδιες τιμές αντοχής σε στρέψη και κάμψη με τη Ferrari 488 GTB, με 25% βελτιωμένη απόδοση του πλαισίου. Η αναδιπλούμενη σκληρή οροφή διπλώνει προς τα πίσω σε δύο επικαλυπτόμενα τμήματα και η αναδίπλωσή της διαρκεί 14”.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο ίδιος διτούρμπινος 3,9λιτρος κινητήρας V8 που χρησιμοποιεί και η 488 GT, με μέγιστη ισχύ 670 PS και μέγιστη ροπή 77,5 kgm στις 3.000 rpm. Νούμερα ικανά για να της δώσουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3” και 0-200 km/h σε 8,7”.

Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Ferrari 488 Spider θα γίνει κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ 2015) τον Σεπτέμβριο. Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από την εκπνοή του 2015.

[Πηγή Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube