Teaser video για το νέο Abarth 124 Spider

Teaser video για το νέο Abarth 124 Spider

Η Mazda ενίσχυσε το MX-5 και ο δίλιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας ξεπέρασε σε ισχύ τον ιταλικό τούρμπο. Οπότε η Abarth πρέπει να αντιδράσει.

Το 124 Spider δανείζεται το πλαίσιό του από το MX-5 της Mazda. Πρόσφατα η ιαπωνική εταιρεία ανανέωσε ελαφρώς το μικρό roadster, εστιάζοντας στον χώρο κάτω από το καπό. Το ίδιο σχεδιάζει να κάνει και η Abarth.

Στην ιταλική εκδοχή του διθέσιου roadster, ο υπερτροφοδοτούμενος 1.4 MultiAir αποδίδει 140 ίππους στο… FIAT και 170 PS στο Abarth. Όσο το Mazda έβγαζε 160 από τον δίλιτρο ατμοσφαιρικό SkyActiv-G, στην ευστροφία και στην πολύ καλή απόκριση του δίλιτρου γιαπωνέζικου ατμοσφαιρικού, οι Ιταλοί απαντούσαν με περισσότερη ροπή λόγω τούρμπο. Και μας άρεσε, γιατί το τέλεια ισορροπημένο σασί να  μπορούσε να δείξει τις δυνατότητές του και σου έδινε μια πιο σβέλτη αίσθηση στο δρόμο ακόμη και στο μισό γκάζι.

Όμως ο ανανεωμένος δίλιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας SkyActiv-G με ελαφρύτερα πιστόνια, νέο στρόφαλο και αλλαγμένους αυλούς εισαγωγής/εξαγωγής αποδίδει πλέον 184 ίππους. Η Abarth ετοιμάζει ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα του 124 Spider. Το οποίο, κρίνοντας από το video  εστιάζει επίσης στον κινητήρα. Ο «πικάντικος» ήχος, αυτό το βραχνό κόχλασμα με τα συνεχή σκασίματα ήταν έτσι κι αλλιώς χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου. Οι Ιταλοί χτίζουν την άγρια αρρενωπή εικόνα του Abarth 124 Spider πάνω σε αυτό το χαρακτηριστικό του συνδυασμού κινητήρα/εξάτμισης. Δεν θα είναι δύσκολο να πάρουν ξανά το πάνω χέρι και στη δύναμη, αφού ήδη έχουν έτοιμη εδώ και καιρό, και δοκιμασμένη, μια έκδοση 180 ίππων του συγκεκριμένου κινητήρα. Αυτή που κινεί το Abarth 595 Competizione.

Πηγή FCA North America, Autoevolution

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube