Teaser: Μυστηριώδες νέο σπορ κουπέ από την Porsche

Teaser: Μυστηριώδες νέο σπορ κουπέ από την Porsche

Με ένα, άγνωστο μέχρι στιγμής, μελλοντικό μοντέλο μάς «τσιγκλάει» το Weissach.

Ανάμεσα στο 1-2-3 στα δοκιμαστικά και το θριαμβευτικό 1-2 στον αγώνα, στο φετινό Le Mans η Porsche αποφάσισε να προκαλέσει αίσθηση με κάτι... άγνωστο.

Χωρίς να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, δημοσίευσε στην σελίδα της στο Facebook τρεις φωτογραφίες των 919 Hybrid που, φέτος, ήταν βαμμένες σε διαφορετικά χρώματα η κάθε μία.

Το νούμερο 17 ήταν κόκκινο, αποτίοντας φόρο τιμής στην 917Κ με την οποία η Porsche πήρε την πρώτη της νίκη στο Le Mans πριν από 45 χρόνια. Το 18 ήταν μαύρο και αντιπροσώπευε το παρόν της μάρκας στην κορυφαία έκφανσή του, την 918 Spyder. Τέλος, το 19 ήταν λευκό και μαύρο, όπως και το περσινό πρωτότυπο που σηματοδότησε την επιστροφή της στον κορυφαίο αγώνα αντοχής.

Δίπλα στην τελευταία 919 που συμβολίζει το μέλλον (και τελικά πήρε και τη νίκη) βρίσκεται ένα αυτοκίνητο κάτω από ένα λευκό κάλυμμα που στο οποίο αναγράφεται «Αποστολή: Μελλοντικό Σπορ Μοντέλο».

Απ’ ό,τι μπορούμε να διακρίνουμε, το σχήμα του δεν έχει καμία σχέση με κανένα απ’ τα μοντέλα που έχει σήμερα η Porsche στο πορτφόλιό της. Τα εμπρός φτερά βρίσκονται πολύ ψηλότερα από το καπό και, όπως και τα πίσω, προεξέχουν εμφανώς από το υπόλοιπο αμάξωμα, κάτι που προδίδει πολύ φαρδιά μετατρόχια.

Το μεταξόνιο επίσης είναι πολύ μακρύ, θυμίζοντας την 918 Spyder. Και κάπου εδώ αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας...

Με αυτό το σχήμα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι, κατά 99%, κεντρομήχανο. Φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό θέλουν την Porsche να εξελίσσει έναν άμεσο ανταγωνιστή της Ferrari 488 GTB, που θα τοποθετείται ανάμεσα στην 911 Turbo S και την 918 Spyder.

Το ότι αναφέρεται στο μέλλον και «ποζάρει» δίπλα στην 919, ενδεχομένως να σημαίνει ότι θα είναι υβριδικό. Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι ποιο μοτέρ εσωτερικής καύσης θα κρύβει στα σωθικά του: μια νέα έκδοση του μπόξερ, με έξι ή ενδεχομένως περισσότερους κυλίνδρους, έναν V8 όπως η 918 ή κάτι άλλο;

Όλα αυτά είναι, προς το παρόν, εικασίες και τίποτα παραπάνω. Υποψιαζόμαστε ότι σύντομα θα δούμε κάτι ασυνήθιστο να γυρίζει στο Nürburgring καθώς και ότι η ίδια η Porsche δεν θα μείνει σε ένα μόνο teaser.

Αν έπρεπε να ποντάρουμε σε κάτι, θα ήταν ένα plug-in υβριδικό με υπερτροφοδοτούμενο V4, ώστε να υπάρχει και άμεση σύνδεση με το αγωνιστικό. Για να δούμε τι θα δούμε...

[Πηγή: Porsche via Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube