Σε δημοπρασία η Porsche 917Κ του Steve McQueen

Σε δημοπρασία η Porsche 917Κ του Steve McQueen

Η Porsche 917 που πρωταγωνιστούσε στην ταινία Le Mans του 1971 θα αναζητήσει καινούργιο ιδιοκτήτη τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η Porsche 917Κ του 1969 που βαμμένη στα χρώματα της Gulf πρωταγωνιστούσε στην ταινία Le Mans στο πλευρό του Steve McQueen θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Gooding & Company στις 16 Αυγούστου.

Η 917 με κωδικό πλαισίου 917-024 είναι ένα από τα 24 όμοια αγωνιστικά που υπάρχουν ανά τον κόσμο σήμερα, με έξι από αυτά να ανήκουν στο Porsche Museum. Έτρεξε στο Le Mans το 1969 και για δύο χρόνια χρησιμοποιήθηκε ως αυτοκίνητο δοκιμών. Στη συνέχεια αγοράστηκε από τον Ελβετό οδηγό αγώνων Jo Siffert, ο οποίος άλλωστε την παραχώρησε και για τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας Le Mans.

Το 1978, λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Siffert, αγοράστηκε από Γάλλο συλλέκτη αυτοκινήτων και παρέμεινε ακίνητη σε ένα γκαράζ έξω από το Παρίσι ως το 2001. Εκεί βρέθηκε από τον σημερινό της ιδιοκτήτη, ο οποίος φρόντισε στη συνέχεια να την αναπαλαιώσει πλήρως ώστε σήμερα να είναι έτοιμη ακόμα και να τρέξει σε αγώνα. Φοράει έναν επίπεδο 12κύλινδρο 5λιτρο κινητήρα που αποδίδει περίπου 560 PS και συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Gooding & Company δεν έχει ανακοινώσει την εκτίμησή της για την τιμή που αναμένεται να πιάσει η ιδιαίτερη αυτή Porsche 917Κ. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι άλλες 917 με πολύ πιο ασήμαντο ιστορικό έχουν πουληθεί για περισσότερα από $10 εκατ. (€7,3 εκατ.), οπότε η συγκεκριμένη σίγουρα θα αλλάξει χέρια για αρκετά περισσότερα.

[Πηγή: LA Times]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube