Τα πρώτα Polestar 1 βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής

Τα πρώτα Polestar 1 βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής

Η Polestar σέβεται πλήρως το χρονοδιάγραμμα παραγωγής ενεργοποιώντας τις γραμμές του κουπέ Polestar 1. Η εγκατάσταση με έδρα το Chengdu στην Κίνα θα επιτρέψει στους πρώτους πελάτες να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους μέχρι το τέλος του 2019.

Η σουηδική Polestar είναι υπερήφανη που ανακοινώνει ότι τα πρώτα κομμάτια του κουπέ Polestar 1 βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιό της στο Chengdu της Κίνας.

Το κτίριο, που σχεδιάστηκε από τη νορβηγική εταιρεία αρχιτεκτονικής Snøhetta, αποτελεί μέρος της ίδιας αποτελεσματικής προσέγγισης με το υβριδικό μοντέλο που κατασκευάζει, με την απόκτηση της ετικέτας «LEED» (για το Leadership in Energy and Environmental Design). Επιβράβευση που προορίζεται για πολυώροφα κτίρια υψηλής περιβαλλοντικής ποιότητας.

Polestar

Ο Thomas Ingenlath, επικεφαλής ηλεκτροκίνησης της Volvo και διευθυντής του σπορ βραχίονα της εταιρείας, δήλωσε σχετικά με τη νέα μονάδα: «Το Chengdu δεν είναι απλώς μια μονάδα παραγωγής αφιερωμένη σε ένα premium υβριδικό σπορ αυτοκίνητο. Δημιουργήσαμε επίσης έναν εμπνευσμένο χώρο εργασίας και επίσκεψης, που αντικατοπτρίζει απόλυτα τη φίρμα Polestar». 

Polestar

Ως υπενθύμιση, το Polestar 1 διαθέτει κινητήρα 600 ίππων για ροπή 1.000 Nm, νούμερα που φέρνουν σε θέση το αυτοκίνητο να γράφει μόλις 3” στο σπριντ των 0-100 km/h. Η Polestar υπόσχεται επίσης αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 150 km.

Polestar

Η εταιρεία ελπίζει να κατασκευάσει 1.500 κομμάτια από το μοντέλο στα επόμενα τρία χρόνια. Η μέση τιμή του Polestar 1 στην Ευρώπη θα ξεκινά από τις 155.000 ευρώ, με μικρές αποκλίσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με την αγορά. Για την Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τη τιμή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube