Tα επτά οδηγικά προφίλ της νέας Lamborghini LB744 [video]

Tα επτά οδηγικά προφίλ της νέας Lamborghini LB744 [video]

H Lamborghini προσθέτει άλλο ένα κομμάτι στο πάζλ της LB744 αποκαλύπτoντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τα επτά οδηγικά προφίλ της.

Lamborghini LB744

O Ιταλός κατασκευαστής πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στo πάζλ της πολυαναμενόμενης LB744 που θα αποτελέσει το διάδοχο της Lamborghini Aventador.

Σε νέο της teaser, η Lamborghini αποκάλυψε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων αλλά και τα επτά διαφορετικά οδηγικά προφίλ του νέου της σούπερκαρ. Θυμίζουμε ότι η νέα LB744 έχει τοποθετημένο στο κέντρο έναν ολοκαίνουργιο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 lt. Η ισχύς του θα φθάνει τους 813 PS στις 9.250 rpm, θα έχει κόφτη στις 9.500 rpm και θα αποδίδει 725 Nm ροπής στις 6.750 rpm.

Lamborghini LB744

Το θερμικό μοτέρ θα στέλνει την ισχύ του αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, ενώ την ίδια στιγμή δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα κινούν τον εμπρός άξονα. Πίσω από τον V12 βρίσκεται εγκάρσια τοποθετημένο το νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και πάνω από αυτό συναντάμε ένα τρίτο ηλεκτρικό μοτέρ. Το τελευταίο μπορεί να εκκινήσει το θερμικό μοτέρ ή να προσφέρει περισσότερη ισχύ στον πίσω άξονα.

Η Lamborghini υπόσχεται ότι το plug-in υβριδικό σύστημα του διαδόχου της Aventador θα αποδίδει συνδυαστικά 1.000 PS.

Lamborghini LB744

Η νέα ναυαρχίδα της Lamborghini θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει μέσω δύο περιστροφικών διακοπτών στο τιμόνι ανάμεσα στα προφίλ Città, Strada, Sport και Corsa τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με τις λειτουργίες Recharge, Hybrid και Performance, προσφέροντας έτσι 13 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Η ρύθμιση Città είναι σχεδιασμένη για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη με τον V12 να παρεμβαίνει όταν χρειαστεί (λειτουργία Recharge) για να φορτίσει την μπαταρία μέσα σε μόλις 6'. 

Lamborghini LB744

Περνώντας στη Strada, που προτείνεται για καθημερινή οδήγηση και ταξίδια, ο V12 βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 886 PS και μπορεί να συνεργαστεί με τη λειτουργία Recharge. Παράλληλα ο εμπρός άξονας διαθέτει torque vectoring και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα για σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες.

Έπειτα, η Sport αυξάνει την απόδοση στους 907 ίππους και είναι διαθέσιμη με τις λειτουργίες Recharge, Hybrid και Performance. Είναι σχεδιασμένη με σκοπό να χαρίσει περισσότερη οδηγική απόλαυση χάρη σε ένα επιθετικότερο setup στο κιβώτιο, στην ανάρτηση και τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Lamborghini LB744

Όσοι αναζητούν τις απόλυτες επιδόσεις θα πρέπει να στραφούν στη ρύθμιση Corsa που σε συνεργασία με τη λειτουργία Performance προσφέρει την μέγιστη ισχύ των 1.000 PS, ενώ στη ρύθμιση Corsa Recharge μεγιστοποιεί παράλληλα τη φόρτιση της μπαταρίας.

Τέλος, οι οδηγοί θα μπορούν να απενεργοποιήσουν πλήρως το ESC και να βιώσουν την εμπειρία της επιτάχυνσης από στάση με το Launch Control.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube