Suzuki Jimny Long: 5πορτο και ήπια υβριδικό

Suzuki Jimny Long: 5πορτο και ήπια υβριδικό

Πλησιάζει η παρουσίαση της μακρύτερης έκδοσης του Suzuki Jimny.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Tύπου, η 5πορτη έκδοση του Suzuki Jimny με το πρόθεμα "Long" και αυξημένες διαστάσεις, θα κάνει πρεμιέρα το 2022 με κινητήρα τούρμπο και ήπια υβριδική τεχνολογία.

Tο Jimny Long θα διατηρήσει το πλαίσιο τύπου σκάλας όμως θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά περίπου 30 πόντους - από τα 2.030 mm της 3πορτης έκδοσης. Η αύξηση του μήκους θα οδηγήσει σε σημαντικά μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες και το πορτμπαγκάζ, διευρύνοντας το απευθυνόμενο κοινό του σκληροτράχηλου 4x4.

Σχεδιαστικά, το 5πορτο Jimny θα έχει ελάχιστες διαφορές με το 3πορτο -πέρα από την αύξηση του μήκους και την προσθήκη επιπλέον θυρών- με την ακριβότερη έκδοση εξοπλισμού να έχει ελαφρώς ανασχεδιασμένη γρίλια και νέο σχέδιο τροχών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Suzuki Jimny: Μετατροπή σε pick-up από επίσημη αντιπροσωπεία!

Suzuki Jimny Long

Κάτω από το καπό της μακρύτερης έκδοσης του Jimny θα δούμε ένα υπερτροφοδοτούμενο και ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα με περισσότερη δύναμη και χαμηλότερους ρύπους από το ατμοσφαιρικό σύνολο του σημερινού Jimny. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ισχύ κοντά στους 150 PS και ροπή στα 250 Nm που θα κινούν πιο άνετα το βαρύτερο αμάξωμα εντός και εκτός δρόμου.

Η τιμή του Suzuki Jimny Long στην Ιαπωνία αναμένεται να είναι ¥300.000 (€2.268) ακριβότερη από το κοντό Suzuki Jimny το οποίο ξεκινά από τα ¥1.793.000 (€13.555) στην ιαπωνική αγορά. Δεν γνωρίζουμε αν η Suzuki σκοπεύει να φέρει το Jimny Long στην Ευρώπη, κάτι που θα ήταν πιθανό αν ο εξηλεκτρισμός του μοτέρ ρίξει τις εκπομπές ρύπων σε ανεκτό επίπεδο. Να θυμίσουμε πως η ιαπωνική φίρμα σήμερα διαθέτει το Jimny μόνο ως διθέσιο επαγγελματικό στην αγορά της Ευρώπης.

*Οι εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο είναι renderings της Kolesa

[Πηγή: MOTA μέσω CarAdvice]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube