Suzuki Jimny: Επιστρέφει ως επαγγελματικό όχημα

Suzuki Jimny: Επιστρέφει ως επαγγελματικό όχημα

Η Suzuki φέρνει μια νέα επαγγελματική και διθέσια έκδοση του Jimny στην αγορά της Ευρώπης.

Είναι γνωστό πως οι αυστηρότεροι κανονισμοί στην Ευρώπη που θα ισχύσουν από το 2021 όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων έχουν οδηγήσει πολλές εταιρείες στην κατάργηση των πιο ρυπογόνων μοντέλων τους. Για να μην πέσει λοιπόν θύμα αυτής της συνθήκης και το δημοφιλές Jimny, η Suzuki σκέφτηκε έναν έξυπνο τρόπο να το διατηρήσει στην αγορά - τη μετατροπή του σε επαγγελματικό όχημα (για τα επαγγελματικά ισχύουν διαφορετικοί στόχοι όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα Suzuki Jimny pick-up έχουν γίνει της μόδας

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε σήμερα το ελαφρύ επαγγελματικό Suzuki Jimny με διθέσια καμπίνα το οποίο διατηρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον επιβατικό προκάτοχό του τόσο αγαπητό από το 2018 που πρωτοπαρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα.

Suzuki Jimny LCV

Το επαγγελματικό Jimny δεν έχει κάποια διαφορά στην εξωτερική σχεδίαση. Στο εσωτερικό, οι πίσω θέσεις έχουν αφαιρεθεί και έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα πρακτικό χώρο αποσκευών 863 λίτρων (+33 λίτρα σε σύγκριση με την επιβατική έκδοση όταν αναδιπλώνονταν τα πίσω καθίσματα) ο οποίος έχει επίπεδο πάτωμα και διαχωριστικό πλέγμα ασφαλείας με την υπόλοιπη καμπίνα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Suzuki Jimny

Κάτω από το καπό του Jimny παραμένει ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων με 102 PS στις 6.000 rpm και 130 Nm στις 4.000 rpm (εκπέμπει 173 g/km COσύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP) που συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης AllGrip Pro με κοντές σχέσεις. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ανάρτηση και το πλαίσιο τύπου σκάλας καθιστούν το Jimny ιδανικό για τους επαγγελματίες που κινούνται σε απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές. Επιπλέον, η Suzuki εξοπλίζει το μοντέλο με αυτόματο φρενάρισμα Dual Sensor Brake Support, hill hold, έλεγχο καθόδου και υπηρεσίες eCall για έκτακτη ανάγκη.

[Πηγή: Suzuki]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube