Supercar από την Πολωνία: Arrinera Hussarya με 650 PS

Supercar από την Πολωνία: Arrinera Hussarya με 650 PS

Άλλη μια λύση για όσους θέλουν ένα supercar έξω από τα συνηθισμένα έρχεται από την Πολωνία.

Το Arrinera Hussarya έχει εντυπωσιακή εμφάνιση, έναν πανίσχυρο V8 και μια ασυνήθιστη χώρα παραγωγής.

Η Arrinera Automotive έχει έδρα στην Πολωνία και το πρώτο της μοντέλο λέγεται Hussarya. Ο ερχομός του είχε ανακοινωθεί από το 2012, όμως μόλις πρόσφατα ετοιμάστηκε η έκδοση παραγωγής. Ο σχεδιασμός του, που αποτελεί έργο του Pavlo Burkatskyy, παραπέμπει λίγο σε μοντέλα της Lamborghini. Το πλαίσιό του είναι ατσάλινο ενώ το αμάξωμα φτιαγμένο από συνθετικά υλικά. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.325 kg.



Ο κινητήρας του Hussarya είναι ένας ατμοσφαιρικός V8 6,2 lt προέλευσης GM που αποδίδει 650 PS και 83,5 kgm που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτοματοποιημένου κιβωτίου με paddles. Για το 0-100 km/h χρειάζεται 3,2’’, το 400άρι καλύπτεται σε 11’’ και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 340 km/h.



Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια της Arrinera το Hussarya θα κόστιζε περίπου $160.000 (€116.000), όμως η τιμή αναμένεται να είναι υψηλότερη τελικά. Η εταιρία ελπίζει ότι οι πλούσιοι του πλανήτη που δεν θέλουν να ξοδέψουν τα χρήματά τους στις τετριμμένες Porsche, Ferrari, Lamborghini και Σια και θα επιλέξουν το Hussarya θα φτάνουν τους 100 ετησίως.



[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube