Το Subaru STI ετοιμάζεται για το μεγάλο comeback

Το Subaru STI ετοιμάζεται για το μεγάλο comeback

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τη στιγμή που η Subaru ανακοίνωσε πως καταργεί το Subaru WRX STI. Αυτή η «αδικία» φαίνεται όμως πως σύντομα θα αποκατασταθεί!

Subaru STI

Όλα τα μοντέλα της Subaru, ιδίως όμως τα Subaru STI (Subaru Techica International), ήταν αυτό που λέμε η χαρά του οδηγού. Το άκουσμα της κατάργησής τους ασφαλώς και αποτέλεσε δυσάρεστη είδηση για τους απανταχού petrolheads.

Φαίνεται όμως πως το 2023 θα μας αποχαιρετήσει με μία ευχάριστη είδηση, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη να επαναφέρει τo STI. Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκοτεινό teaser, από το επερχόμενο WRX STI. Η φίρμα από το Fuji επιβεβαιώνει πως πρόκειται για ολοκληρωμένο μοντέλο STI. Τα τελευταία χρόνια, ακόμα και πριν καταργηθεί το προηγούμενο WRX STI, παρουσιάστηκαν μερικά μοντέλα που προσπαθούσαν να θυμίσουν STI.

Η επίσημη πρώτη του νέου Subaru STI είναι προγραμματισμένη για το Σαλόνι του Τόκιο, που θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Ιανουαρίου 2024

Subaru WRX s4

Εν προκειμένω, στην εικόνα που δημοσιεύτηκε βλέπουμε πως πρόκειται για την έκδοση S4, η οποία πιθανότατα θα προικιστεί με όλα τα καλούδια τις Subaru Techica International. Ωστόσο στο teaser καταγράφεται μία σημαντική απουσία. Την θέση της μεγάλης πίσω αεροτομής (σήμα-κατατεθέν) των μοντέλων STI έχει πάρει ένα σαφώς πιο διακριτικό σπόιλερ.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου μοντέλου δεν γνωρίζουμε το παραμικρό. Εικάζουμε όμως πως πνοή στο μοτέρ θα δίνει ο 4κύλινδρος τούρμπο μπόξερ 2.4 lt, με τους 275 ίππους. Σε αντίθεση με τα WRX μοντέλα της Αμερικής, τα μοντέλα της JDM διατίθενται μόνο με 8αρι αυτόματο κιβώτιο CVT, με την κίνηση να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive.

Το επίσημο ντεμπούτο του νέου STI είναι δρομολογημένο για το Σαλόνι του Τόκιο που θα λάβει χώρα από τις 12 μέχρι τις Ιανουαρίου 2024.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube