Στο μικροσκόπιο η νέα BMW M8 [video]

Στο μικροσκόπιο η νέα BMW M8 [video]

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρώτη BMW M8 της ιστορίας.

Η πιο ισχυρή 8άρα και η πρώτη Μ8 στην ιστορία της BMW, φοράει το διτούρμπινο μοτέρ των 4,4 λίτρων της M5, αποδίδοντας στην έκδοση Competition 625 PS και 750 Nm από τις 1.800 rpm. H μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά ο κόφτης μπορεί να ανέβει στα 305. Κατά τα λοιπά, η κουπέ Competition χρειάζεται 3,2” και η κάμπριο 3,3” για να ολοκληρώσουν το σπριντ των 0-100 km/h.

Ο BMW M TwinPower Turbo V8 συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τύπου Steptronic με οκτώ ταχύτητες. Όπως και η M5, η M8 επίσης είναι τετρακίνητη. Αλλά ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη ρύθμιση «4WD Sport» που στέλνει κατά προτεραιότητα την κίνηση στον πίσω άξονα ή τη ρύθμιση 2WD για 100% πισωκίνητο αυτοκίνητο που απενεργοποιεί ταυτόχρονα πλήρως το DSC. Προς αρωγή του οδηγού, υπάρχει και ένα ενεργό διαφορικό M Diff στον πίσω άξονα.

BMW M8 Tech

Στο 10λεπτο βίντεο που ανέβασε η BMW M στο youtube, θα δείτε από πρώτο χέρι όλες τις λεπτομέρειες του νέου κορυφαίου μοντέλου από το Μόναχο και θα απολαύσετε και μια μικρή βόλτα από τον γερμανό οδηγό αγώνων και μέλος της ομάδας εξέλιξης της BMW M, Timo Glock.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube