node/35530

Επίσημο: Nέα BMW M8 με 600 και 625 PS [video]

Ανακοινωμένη σχεδόν πριν από ένα χρόνο, η M8 παρουσιάστηκε τελικά επισήμως, σε κουπέ και καμπριολέ. Αλλά και σε παραλλαγή Competition, με την πιο ισχυρή έκδοση του V8.

Αν η 8 Series παίζει πάνω από όλα το χαρτί της πολυτελείας, δεν βάζει στην πάντα την αθλητικότητα. Έτσι, για την περίσταση, το πιο πολυτελές κουπέ και κάμπριο του Μονάχου έβαλε φορεσιά και σήματα του τμήματος Motorsport. Και μάλιστα, κλιμάκωσε τη σπορ παρουσία του με την έκδοση Competition.

Η πιο ισχυρή M8 λοιπόν, φοράει το διτούρμπινο μοτέρ των 4,4 λίτρων της M5, αποδίδοντας 625 άλογα και 750 Nm από τις 1.800 rpm -600 PS στη στάνταρ M8. H μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά ο κόφτης μπορεί να ανέβει στα 305, περνώντας από το ταμείο των έξτρα. Κατά τα λοιπά, η κουπέ Competition χρειάζεται 3,2” και η κάμπριο 3,3” για να ολοκληρώσουν το σπριντ των 0-100 km/h -3,3” και 3,4” αντίστοιχα οι στάνταρ M8. 

To μοτέρ V8 συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τύπου Steptronic, με οκτώ ταχύτητες. Όπως και η M5, η M8 επίσης είναι τετρακίνητη. Αλλά ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη ρύθμιση «4WD Sport» που στέλνει κατά προτεραιότητα την κίνηση στον πίσω άξονα ή τη ρύθμιση για 100% πισωκίνητο αυτοκίνητο που απενεργοποιεί ταυτόχρονα το DSC. Προς αρωγή του οδηγού, υπάρχει επίσης ένα ενεργό διαφορικό.

Οι μηχανικοί αναθεώρησαν ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, στο τιμόνι και στο φρενάρισμα. Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο στάνταρ με «Μ compound brakes» ενώ προαιρετικά με κάρμπον-κεραμικούς δίσκους. Και για τους δύο τύπους, η BMW προσφέρει μια νέα επιλογή με δύο ρυθμίσεις, μία για «άνεση» και η άλλη πιο σπορ, με πιο άμεση απόκριση του πεντάλ.

Όσον αφορά την εμφάνιση, η M8 φυσικά επωφελείται από σπέσιαλ σχεδιασμένους προφυλακτήρες με μεγάλες αεροεισαγωγές εμπρός αέρα. Πίσω, ο διαχύτης ενσωματώνει τις τέσσερις στρογγυλεμένες μπούκες, ενώ ένα μικρό χείλος εκφυγής ενσωματώνεται στην ακμή του πορτμπαγκάζ. Όπως και στα αληθινά Motorsport, υπάρχουν νέοι, αεροδυναμικά εξελιγμένοι πλευρικοί καθρέφτες. Η M8 πατάει στάνταρ σε 20άρες ζάντες, ενώ για την περίπτωση της κουπέ, η οροφή είναι από πολυμερές υλικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα, με δύο εξογκώματα, θυμίζοντας αγωνιστικό.

Στην καμπίνα, εκτός από σπέσιαλ επενδύσεις, υπάρχουν κόκκινοι διακόπτες στο τιμόνι και στην κεντρική κονσόλα. Αυτοί στο τιμόνι ανακαλούν ανά πάσα στιγμή τις δύο από τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει από το επιλογέα του Set-up. Αυτός στη κεντρική κονσόλα, το νέο μπουτόν M Mode, δίνει πρόσβαση στις ρυθμίσεις των οδηγικών βοηθημάτων και στις οθόνες στον πίνακα οργάνων και στο Head-Up Display. 

Η τιμή των αυτοκινήτων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη στην Ελλάδα, κάτι που θα γίνει σύντομα, αλλά τόσο η κουπέ όσο και η καμπριολέ Μ8 εκτιμούμε ότι θα ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες.

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.