Επίσημο: Nέα BMW M8 με 600 και 625 PS [video]

Επίσημο: Nέα BMW M8 με 600 και 625 PS [video]

Ανακοινωμένη σχεδόν πριν από ένα χρόνο, η M8 παρουσιάστηκε τελικά επισήμως, σε κουπέ και καμπριολέ. Αλλά και σε παραλλαγή Competition, με την πιο ισχυρή έκδοση του V8.

Αν η 8 Series παίζει πάνω από όλα το χαρτί της πολυτελείας, δεν βάζει στην πάντα την αθλητικότητα. Έτσι, για την περίσταση, το πιο πολυτελές κουπέ και κάμπριο του Μονάχου έβαλε φορεσιά και σήματα του τμήματος Motorsport. Και μάλιστα, κλιμάκωσε τη σπορ παρουσία του με την έκδοση Competition.

Η πιο ισχυρή M8 λοιπόν, φοράει το διτούρμπινο μοτέρ των 4,4 λίτρων της M5, αποδίδοντας 625 άλογα και 750 Nm από τις 1.800 rpm -600 PS στη στάνταρ M8. H μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά ο κόφτης μπορεί να ανέβει στα 305, περνώντας από το ταμείο των έξτρα. Κατά τα λοιπά, η κουπέ Competition χρειάζεται 3,2” και η κάμπριο 3,3” για να ολοκληρώσουν το σπριντ των 0-100 km/h -3,3” και 3,4” αντίστοιχα οι στάνταρ M8. 

To μοτέρ V8 συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τύπου Steptronic, με οκτώ ταχύτητες. Όπως και η M5, η M8 επίσης είναι τετρακίνητη. Αλλά ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη ρύθμιση «4WD Sport» που στέλνει κατά προτεραιότητα την κίνηση στον πίσω άξονα ή τη ρύθμιση για 100% πισωκίνητο αυτοκίνητο που απενεργοποιεί ταυτόχρονα το DSC. Προς αρωγή του οδηγού, υπάρχει επίσης ένα ενεργό διαφορικό.

Οι μηχανικοί αναθεώρησαν ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, στο τιμόνι και στο φρενάρισμα. Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο στάνταρ με «Μ compound brakes» ενώ προαιρετικά με κάρμπον-κεραμικούς δίσκους. Και για τους δύο τύπους, η BMW προσφέρει μια νέα επιλογή με δύο ρυθμίσεις, μία για «άνεση» και η άλλη πιο σπορ, με πιο άμεση απόκριση του πεντάλ.

Όσον αφορά την εμφάνιση, η M8 φυσικά επωφελείται από σπέσιαλ σχεδιασμένους προφυλακτήρες με μεγάλες αεροεισαγωγές εμπρός αέρα. Πίσω, ο διαχύτης ενσωματώνει τις τέσσερις στρογγυλεμένες μπούκες, ενώ ένα μικρό χείλος εκφυγής ενσωματώνεται στην ακμή του πορτμπαγκάζ. Όπως και στα αληθινά Motorsport, υπάρχουν νέοι, αεροδυναμικά εξελιγμένοι πλευρικοί καθρέφτες. Η M8 πατάει στάνταρ σε 20άρες ζάντες, ενώ για την περίπτωση της κουπέ, η οροφή είναι από πολυμερές υλικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα, με δύο εξογκώματα, θυμίζοντας αγωνιστικό.

Στην καμπίνα, εκτός από σπέσιαλ επενδύσεις, υπάρχουν κόκκινοι διακόπτες στο τιμόνι και στην κεντρική κονσόλα. Αυτοί στο τιμόνι ανακαλούν ανά πάσα στιγμή τις δύο από τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει από το επιλογέα του Set-up. Αυτός στη κεντρική κονσόλα, το νέο μπουτόν M Mode, δίνει πρόσβαση στις ρυθμίσεις των οδηγικών βοηθημάτων και στις οθόνες στον πίνακα οργάνων και στο Head-Up Display. 

Η τιμή των αυτοκινήτων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη στην Ελλάδα, κάτι που θα γίνει σύντομα, αλλά τόσο η κουπέ όσο και η καμπριολέ Μ8 εκτιμούμε ότι θα ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube