Στις 25 Ιανουαρίου η παρουσίαση του δεύτερου σούπερκαρ από την Αλβανία

Στις 25 Ιανουαρίου η παρουσίαση του δεύτερου σούπερκαρ από την Αλβανία

Φόρα φαίνεται πως έχει πάρει η Αλβανία και η Arrera Automobili, καθώς μετά την παρουσιάση του πρώτου της σούπερκαρ είναι έτοιμη να μας δείξει ένα ακόμα μοντέλο υψηλών επιδόσεων.

Arrera Automobili Illyrian Pure Sport

Μπορεί η Αλβανία να μην έχει ολοκληρώσει ακόμα την κατασκευή του πρώτου της σούπερκαρ, εντούτοις όμως δεν σταματά να οραματίζεται νέα μοντέλα.

Οι γείτονες λοιπόν πριν από σχεδόν τρία χρόνια θα λέγαμε πως ξάφνιασαν όλη την αυτοκινητική κοινότητα, παρουσιάζοντας σε ψηφιακή μορφή, μέσω της εταιρείας Arrera Automobili το Illyrian Pure Sport, ένα hypercar 850 PS με επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 2,7”.

To εν λόγω πόνημα μπορεί ακόμα να μην έχει πάρει σάρκα και οστά, ωστόσο η Arrera Automobili ανακοίνωσε ήδη τα σχέδιά της για ένα δεύτερο αντίστοιχου βεληνεκούς μοντέλου.

Η Αλβανία, μέσω της Arrera Automobili θα παρουσιάσει στο Τορίνο, στις 25 Ιανουαρίου το δεύτερο σούπερκαρ της

Arrera Automobili Illyrian Pure Sport

Το όνομα αυτού; TSΧ (Track Street Extreme) και σύμφωνα με τους γείτονες, θα παρουσιαστεί δίχως όμως μηχανικά μέρη, στις 25 Ιανουαρίου του 2024, στο Τορίνο.

Το TSX δεν είναι ακριβώς ολοκαίνουργια σπουδή, μιας και η εταιρεία εργάζεται πάνω σε αυτό από το 2017. Απέχουν όμως αρκετά από την ολοκλήρωσή του. Η εταιρεία πάντως παρά ταύτα υποστηρίζει πως το έκθεμα στο Τορίνο θα αποτελέσει «μια πραγματική αναπαράσταση του αυτοκινήτου που θα περάσει τη γραμμή συναρμολόγησης».

Η εταιρεία, επίσης, ισχυρίζεται επίσης ότι το TSX «ενσωματώνει την ουσία ενός μονοθεσίου Formula 1 που έχει αναγνωριστεί για το δρόμο», κάτι που υποδηλώνει ότι το μοντέλο θα διακρίνεται για τις καθηλωτικές του επιδόσεις.

Arrera Automobili TSX

Από την άλλη, δεν είναι λίγοι όσοι παρουσιάζονται επιφυλακτικοί με τις βαρύγδουπες, το δίχως άλλο εξαγγελίες της Arrera Automobili, ειδικά από τη στιγμή που Illyrian Pure Sport δεν έχει μπει στην παραγωγή.

Η αλήθεια είναι πάντως πως κατά την ψηφιακή του παρουσίαση το Illyrian Pure Sport είχε αποσπάσει κολακευτικά σχόλια τόσο λόγω της «αγριεμένης» σχεδίασης, όσο και των τεχνικών του προδιαγραφών.

Σύμφωνα με τον Quendrim Thaqi, τον ψηφιακό δημιουργό του αυτοκινήτου, το Illyrian Pure Sport θα χρησιμοποιούσε ένα small block twin turbo LT2 V8 των 6.2 lt με απόδοση 850 PS και η ισχύς θα μεταδιδόταν σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Tremec.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube