Στην Έκθεση του Detroit θα παρουσιαστούν οι νέες BMW M3 και M4

Στην Έκθεση του Detroit θα παρουσιαστούν οι νέες BMW M3 και M4

Νέες λεπτομέρειες ήρθαν στο φως για τις BMW M3 και M4, που θα παρουσιαστούν επίσημα στις αρχές του 2014

Οι νέες BMW M3 και M4 θα χρησιμοποιούν κατά πάσα πιθανότητα τον 3λιτρο TwinPower των 335i και 435i, ενώ θα χρησιμοποιούν γερές δόσεις ανθρακονημάτων για να κρατηθεί χαμηλά το βάρος τους.

Παρότι δεν έχει αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στις BMW M3 και M4 ένα νέο μοτέρ, φτιαγμένο αποκλειστικά για αυτές, πιθανότερη θεωρείται η χρήση του 3.0 TwinPower των 335i και 435i, με ισχύ που θα προσεγγίζει τους 450 ίππους. Σίγουρη είναι πάντως η εκτενής χρήση ανθρακονημάτων.

Εκτός της οροφής, το ελαφρύ συνθετικό υλικό θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μέρη του αμαξώματος, όπως στις εκδόσεις M Performance που παρουσιάστηκαν πρόσφατα. Είναι γεγονός πάντως πως ήδη η συμβατική Σειρά 4 είναι το αυτοκίνητο με το χαμηλότερο κέντρο βάρους στη γκάμα της BMW.

Η ύπαρξη της BMW M4 Convertible στο μέλλον θεωρείται σίγουρη, ενώ στέισον M3 Touring, αντίθετα, δεν θα υπάρξει. Αλλά και η ύπαρξη τετρακίνητων εκδόσεων, παρότι δεν έχει διαψευστεί κατηγορηματικά, θεωρείται απίθανη. Παρά τη ζήτηση που θα είχαν σε χώρες με βαρύ χειμώνα, η τετρακίνηση θεωρείται περιττή σε ένα πραγματικό μοντέλο «Μ», αφού θα χαλούσε την αίσθηση του τιμονιού και θα αύξανε το βάρος κατά 80 kg.

Το concept car που θα προηγηθεί των νέων BMW M3 και M4 θα παρουσιαστεί στο Pebble Beach της California, ενώ τις εκδόσεις παραγωγής θα τις δούμε στην Έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2014. Κάτι που φανερώνει πόσο σημαντική θεωρεί η BMW την αγορά των Η.Π.Α. για τις νέες «M».

[Πηγή: Autocar / World Car Fans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube