Στα σκαριά και μια 6κύλινδη BMW XM

Στα σκαριά και μια 6κύλινδη BMW XM

Πληροφορίες θέλουν την BMW να ετοιμάζει και μια λιγότερο ισχυρή plug-in υβριδική έκδοση της XM, με 6κύλινδρο μοτέρ και 571 ίππους.

BMW XM

Η εκκεντρική BMW XM είναι το πρώτο SUV, πρώτο εξηλεκτρισμένο και ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής του τμήματος Μ του Βαυαρού κατασκευαστή, με 653 PS και 800 Nm ροπής. Παράλληλα, είναι μόλις το δεύτερο αυθύπαρκτο μοντέλο στην ιστορία της BMW M, μετά την θρυλική M1.

Το φθινόπωρο θα λανσαριστεί μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση της που θα ακούει στο όνομα LABEL RED με συνολική απόδοση 748 PS και 1.000 Nm ροπής. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Βαυαρός κατασκευαστής ετοιμάζει και μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του SUV, όπου το θερμικό μοτέρ του υβριδικού συστήματος θα έχει έξι κυλίνδρους.

BMW XM

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bimmer Today, η συγκεκριμένη έκδοση θα ακούει στο όνομα 50e και θα χρησιμοποιεί το plug-in υβριδικό σύστημα που συναντάμε στην M760e, όπου η απόδοσή του είναι 571 PS.

Το θερμικό μέρος της τελευταίας αποτελείται από έναν 3.0 lt 6κύλινδρο τούρμπο κινητήρα με ισχύ 380 PS που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 200 PS. Παράλληλα, η ηλεκτρική της αυτονομία αναμένεται να αγγίζει τα 80 km.

BMW XM

H «βασική» BMW XM προορίζεται σε πρώτη φάση για την αγορά της Κίνας, αλλά οι πιθανότητες να τη δούμε και στις αγορές της Γηραιάς ηπείρου είναι αρκετά υψηλές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube