Στα σκαριά η τέταρτη γενιά του Toyota Prius

Στα σκαριά η τέταρτη γενιά του Toyota Prius

Το νέο Toyota Prius θα φέρει πολλές αλλαγές, με κυριότερη το νέο υβριδικό σύστημα.

Η επόμενη γενιά του πιο καλοπουλημένου υβριδικού, του Toyota Prius, θα προσφέρεται με μπαταρίες Ιόντων Λιθίου, ενώ ίσως υπάρξει και έκδοση με δυνατότητα τετρακίνησης.

Η παραγωγή της νέας γενιάς δεν θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη αλλά τον Δεκέμβριο του 2015, έτσι ώστε οι μηχανικοί της Toyota να έχουν όλο τον χρόνο δικό τους και να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Η τέταρτη γενιά του Prius θα προσφέρεται με δύο τύπους μπαταριών, τις κλασικές και φθηνές Νικελίου-Υδριδίου Μετάλλου (N-MH) ή τις νέες Ιόντων Λιθίου, ενώ μπορεί να υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση.

Το νέο υβριδικό σύστημα που εξελίσσουν οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας θα κάνει το ντεμπούτο του με τη νέα γενιά του Prius, και θα εφοδιάσει οχήματα διαφόρων κατηγοριών. Το νέο υβριδικό σύστημα θα είναι ελαφρύτερο, μικρότερο και φυσικά πιο αποδοτικό. Η επιλογή μεταξύ δύο τύπων μπαταρίας, γίνεται κυρίως για λόγους κόστους. Όσοι θέλουν την φθηνή και δοκιμασμένη λύση θα πρέπει να καταφύγουν στην έκδοση με τις μπαταρίες Νικελίου-Υδριδίου Μετάλλου που τοποθετούνται στο Prius από την πρώτη του γενιά (1997), ενώ όσοι θέλουν μεγαλύτερη αυτονομία και χωρητικότητα θα πρέπει να καταφύγουν σε ακριβότερη έκδοση του μοντέλου με τις μπαταρίες Ιόντων Λιθίου.

Σύμφωνα με την Toyota, όλο το υβριδικό σύστημα θα είναι ανανεωμένο και αναθεωρημένο, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου που θα εντυπωσιάζει.

Τέλος, η τέταρτη γενιά του Toyota Prius θα βασίζεται σε νέα πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμας που βοηθά στην χρήση κοινών μηχανικών μερών και φυσικά μείωση του κόστους.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube