Στα χνάρια του νέου S60 θα πατήσει το Volvo XC90 του 2022

Στα χνάρια του νέου S60 θα πατήσει το Volvo XC90 του 2022

Η τρίτη γενιά του μεγάλου SUV δεν θα έχει πετρελαιοκίνητες επιλογές στην γκάμα του.

Η επόμενη γενιά του μεγάλου πολυτελούς SUV της Volvo Cars θα βρίσκεται στις εκθέσεις το 2022 και η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται από υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Η απόφαση της Volvo να κόψει τις πετρελαιοκίνητες επιλογές ξεκίνησε από το λανσάρισμα του νέου S60 πριν μερικές εβδομάδες και ήδη γνωρίζουμε ότι μέχρι το 2025 ευελπιστεί να έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 υβριδικά Twin Engine ή πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Ακόμα, εκείνη τη χρονιά η Volvo θέλει το 50% των πωλήσεων της να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της σουηδικής εταιρείας στον βρετανικό Τύπο, όλα τα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου και του XC90 επόμενης γενιάς, θα έχουν εναλλακτικές εκδόσεις που θα αντικαταστήσουν τις πετρελαιοκίνητες. Πιο συγκεκριμένα, το XC90 επόμενης γενιάς θα διαθέτει κάμποσες εκδόσεις κινητήρα, με τις υβριδικές και ηλεκτρικές να καταλαμβάνουν ικανό μερίδιο στην γκάμα.

Η τρίτη γενιά του XC90 θα βασίζεται σε μια βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας SPA, την SPA2, που αφορά κυρίως μοντέλα με υβριδικό σύστημα κίνησης ή αμιγώς ηλεκτρικά.

Τέλος, η υπάρχουσα γενιά του XC90 θα υποστεί ανανέωση μέσα στο 2019 και το 2021 θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης της. Ένα χρόνο αργότερα θα ξεκινήσει η εμπορική της καριέρα.

Volvo XC90

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube